СЕМ напомни на политиците да се държат цивилизовано

Мая Младенова 06 октомври 2022 в 15:23 1327 2

Костадин Костадинов говори на стълбите пред БТА

Снимка БГНЕС

Костадин Костадинов говори на стълбите пред БТА, след като журналистите отказаха да напуснат брифинга и той сам прекрати пресконференцията си.

Съветът за електронни медии СЕМ излезе с позиция по повод действията на лидера на партия "Възраждане" Костадин Костадинов, който опита да изгони журналисти от своя пресконференция в БТА. Костадинов реши, че не иска на събитието да присъстват репортери на четири определени от него медии, които той смята за финансирани от чужбина.

Съветът за електронни медии призовата политиците "да се придържат към цивилизационните норми на поведение" и да гарантират спазването на принципите на плурализъм и равнопоставен достъп до информация на журналистите.

В позицията нито веднъж не се посочва поименно Костадинов или името на неговата партия.

"Съветът вече е имал възможност да заяви, че използването на назидателен и необосновано остър тон от политически лица и представители на политически формации, както и желанието им да определят вида на въпросите и темите на журналистите, са печално известни практики от миналото. Всеки опит за възпрепятстване на медиите в изпълнение на обществената им мисия е посегателство върху свободата на словото", се казва в съобщението на медийния регулатор.

Политиците мълчат за унижението на медии

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1915

2

Читателка

07.10 2022 в 11:38

Монетката е представител на вражеска държава..да видим Путлер дали ще го приласкае???

6386

1

Zlatko

06.10 2022 в 15:30

Мдаааа. Неуспехите на Путя се отразяват на Копейкин, все по-трудно сдържа нервите си и става агресивен.