Реакциите след номинацията на Карбовски за СЕМ: Това не е виц

Таня Николова 13 април 2022 в 15:50 3669 1

Социалните мрежи преляха от реакции веднага след тиражирането на новината, че Мартин Карбовски е номиниран от "Има такъв народ" за член на Съвета за електронни медии (СЕМ). Това е медийният регулаторен орган, който отговаря за регулацията на обществените медии БНТ и БНР, за онлайн платформите, за медийния плурализъм и за спазването на Закона за радиото и телевизията.

В последните години Карбовски бе сред основните проводници на трите големи вълни на дезинформацията - антиджендърството, антиваксърството и проруската военна пропаганда. При представянето в БТА на доклада на Центъра изследване на демокрацията "Пропаганда и дезинформация в предизборната кампания" през ноември 2021 г. той бе споменат като един от основните инфлуенсъри, разпространяващи дезинформация в социалните мрежи.

Публикуваме част от реакциите, събрани от социалните мрежи:

Мария Спирова, преподавател в Оксфорд: "ИТН бе формирана - не се породи спонтанно - с една единствена цел. Да срине държавността в България, институция по институция. За броени месеци истерични нищожества с безумно уголемено от телевизора его и нулевите скрупули на подставени лица унищожиха авторитета на парламента, смляха няколко министерства и се борят бясно да покорят БНБ.

Сега ИТН се е заела и с щурмуването и взривяването на регулаторен орган, чиято функция евентуално би забавила тоталната подмяна на реалността с перверзно шоу на скандала и лъжата, в което сценаристите ще могат да се разпореждат с държавния ресурс на воля, докато ние гинем в окопите на жалките си културни войни."

Радослав Бимбалов, рекламист: Карбовски е предложен за член на СЕМ от Има Такъв Народ. Тази новина не е виц. Но ИТН явно е.

Весислава Антонова, главен редактор на сп. "Мениджър": "Членовете на Съвета за електронни медии, трябва да отговарят на три важни критерия - почтеност, независимост, компетентност. С други думи да имат добра репутация. Останалото е без коментар. Интелигентните хора сами ще си направят изводите."

Ивет Добромиров, пиар: "Мартин Карбовски - който използва своите медии, за да разпространява антилиберална, антиЛГБТ, антисемистка пропаганда чрез разпространение на всички кремълски опорки и цитира всички други медии, които разпространяват фалшиви новини, спуснати от Москва - е номинацията на ИТН за член на СЕМ. Нещо неясно? Перфектният партньор на Соня Момчилова, апропо, известна със същите виждания."

Петър Волгин, водещ, БНР: "Ето това е смислена номинация. Карбовски има много фенове. Има и отрицатели. Обаче нещата, които прави, не те оставят безразличен. Предизвикват те. Карат те да мислиш. Запомняш го. Ако просто повтаряш актуалните опорки на властта, ако си пудел на управляващите, няма никакъв смисъл да работиш в медиа. Надявам се, че и в парламента ще има смислени хора, които да подкрепят тази номинация на ИТН."

Емил Джасим, учител и граждански активист: "Слави и Тошко, това е отвъд всяка червена линия."

Илия Вълков, журналист: "Карбовски е номиниран от ИТН за член на СЕМ. Ако ще играем тази игра - там да бъдат трудоустроени всички, които направиха журналистиката да звучи срамна професия. Не са малко и ще е скъпо. Но поне може да опазим и това, което е останало здраво."

Георги Цветков: Военен експерт и преподавател във Военната академия "Г. С. Раковски": "Направо да беше предложен Петър Волгин!
Някои хора съвсем не разбират ситуацията, в която се намираме. До нас загиват хора, целият цивилизован свят помага, а тук на светло се изкарват най-примитивни съветски пропагандатори."

Христо Комарницки: "Карбовски член на СЕМ? Направо сложете Волгин, хибридчици!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

1

AntiZ

13.04 2022 в 17:00

Хич няма да се изненадам да видим арменеца агент Димитър и поредния плешивец Волгин в компанията на кУрбовски. Народе, народе, сам си ги произведе тия!