Протест в подкрепа на медицинската сестра, съдена от АЕЦ Козлодуй за 500 000 лв. по дело шамар

Делото е срам за ръководството на централата. Брутална, нечувана и невиждана досега наглост, заявиха от неправителствената организация Nuclear Transparency Watch

Ружа Райчева 14 януари 2024 в 10:45 14625 0

Наталия Станчева

Снимка Фейсбук

Наталия Станчева

Международната неправителствена организация за прозрачност в ядрената енергетика Nuclear Transparency Watch защитиха бившата служителка на АЕЦ "Козлодуй" Наталия Станчева, срещу която централата заведе дело шамар за 500 000 лв. 

Тази седмица стана ясно, че АЕЦ "Козлодуй" е завела дело шамар за 500 000 лв. срещу бивша служителка, разкрила незаконна поликлиника

Бившата медицинска сестра в централата Наталия Станчева е подала десетки заявления за достъп до обществена информация, от които става ясно, че службата по трудова медицина към централата е превърната в нерегистриран Диагностично-консултативен център и нерегламентирано извършва такива услуги на служителите.

Nuclear Transparency Watch заяви подкрепата си за Станчева със следната позиция

"Завеждането от българската атомна централа на дело шамар с такъв огромен иск за несъществуващи вреди срещу гражданин, който се грижи за безопасността на българските и европейските граждани и за общата законност в отрасъла, е шамар за отговорността пред обществото и срам за ръководството на "АЕЦ Козлодуй". Контролираното от държавата дружество е отговорно за производството на електроенергия в полза на потребителите, а не за изразходване на средства за покриване на съдебните разноски по подобни заведени от него делa."

Петър Кърджилов от управителния борд на неправителствената организация обяви делото за "брутална, нечувана и невиждана досега наглост" от страна на държавното дружество АЕЦ "Козлодуй".

Утре от 8:30 пред Министерство на енергетиката ще има протест в подкрепа на Наталия Станчева.

"Да подкрепим Наталия и да призовем самозабравилите се наглеци в АЕЦ-а незабавно да оттеглят безобразния си и срамен за България иск", призова Кърджилов на профила си във Фейсбук. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика