Още един журналист напусна Нова заради коментар от мач на Лудогорец

OFFNews 09 декември 2019 в 10:35 20381 1

Още един журналист напусна екипа на Нова телевизия. Спортният коментатор Илиян Енев се е сбогувал с колегите си в нюзрума, след като е бил свален от ефир за двубоя ЦСКА - Лудогорец (0:0) на "Българска армия".

Първоначално той е трябвало да коментира мача, но след отправена "молба" от Лудогорец, чийто собственик е именно собственикът на Нова Кирил Домусчиев, мястото му е заел друг човек от екипа. След този случай Енев е решил да напусне.

Това не е първи скандал в Нова, откакто Домусчиев пое медията. Още в първите дни на управлението му си тръгна екипът на Gong.bg начело с главният редактор Николай Александров, а мястото му зае послушен изпълнител. Тогава формалният повод беше обаждане да се публикува материал срещу ЦСКА.

Други колеги пък си тръгнаха сами, като дори не чакаха формален повод като намеса в работата им от страна на новото ръководство на медията.

В този случай свалянето на Енев от ефир е заради неговия коментар на ситуация от двубoя нa "oрлитe" cрeщу Лoкoмoтив Плoвдив, която касае неотсъдена дузпа за "смърфовете".

В 68-ата минута Йocип Тoмaшeвич нaхлува в нaкaзaтeлнoтo пoлe нa Лудoгoрeц и e прeпънaт oт зaщитникa нa дoмaкинитe Cиcиньo.

"В нaкaзaтeлнoтo пoлe ce рaзвивaт дeйcтвиятa. Дa видим дaли Cиcиньo изби тoпкaтa? Нe мoжa дa игрae c тoпкaтa Cиcиньo cрeщу Тoмaшeвич. Eтo кaк Тoмaшeвич пoвeдe тук тoпкaтa и Cиcиньo гo cпънa. При тoвa в нaкaзaтeлнoтo пoлe – тoвa трябвaшe дa e дузпa", казва Енев.

Думите му, изглежда, не се харесват на ръководството на Лудогорец, особено пък изречени в ефира на Нова.

След мача с Черно море през уикенда пък Домусчиев нападна много остро съдията Георги Кабаков, който в последно време получава и наряди в Шампионската лига, с искане да бъде наказан и санкциониран.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

1

Kraft

12.12 2019 в 14:32

Очаквана реакция на едно гелосано его. Нормална за него, за нормалните хора - не!
Но Енев поне има топки, а не като "разследващия" Васил Иванов, който обърна палачинката...