Нова телевизия разпуска екипи заради Ковид-кризата

Мая Младенова 14 април 2020 в 17:12 11202 1

Кризата, причинена от Ковид-епидемията, не подмина и Нова телевизия.

Още от тази седмица една от двете най-гледани телевизии у нас разпуска голяма част от екипите си в платен отпуск заради намаления обем работа, научи OFFNews. Засега съкращения не са обявени. Вместо това звената, които могат да работят в намален състав и на екипи, ще бъдат изпратени в престой по смисъла на Kодекса на труда. Това е 15-дневен платен отпуск, извън полагащия се платен годишен отпуск, когато работата спира или намалява много.

Мярката ще засегне почти всички звена на телевизията, съобщават източници от ръководството на медията. Те не се ангажираха да посочат колко души ще бъдат изпратени вкъщи.

Ако и след изтичане на тази мярка кризата продължи, не са изключени съкращения.

Свободна Европа съобщава, че заради „необходимостта от икономии в кризата“ свалени от ефир са водещата на сутрешното предаване в събота „Събуди се“ Мирослава Иванова, както и репортерите от екипа й – Галя Щърбева и Мария Йотова. Продуцентката на съботния екип Станимира Иванова също е свалена от ефир. Освен тях от ефир слиза и репортерът Живко Константинов.

В "престой" от Нова отива и кореспондентът във Варна искра Урумова, съобщи тя във фейсбик профила си.

Медиите са сред сферите, които - макар да не спряха дейността си по време на извънредното положение - усещат остро кризата. Финансирането на търговските медии идва главно от приходи от реклама, а кампаниите в периода на извънредното положение силно намаляха.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови