Лондон не допуска руски журналисти на медиен форум

OFFNews 06 юли 2019 в 22:56 3936 4

Лондон, посолство на Русия

Снимка ria.ru

Организаторите на Глобалната конференция за свободата на пресата /Global Conference for Media Freedom/ в Лондон отказват акредитации на руски журналисти, предаде РИА Новости.

Форумът е насрочен за 10-11 юли в британската столица. Кореспондентът на агенция Sputnik е сред руските журналисти, който не е получил акредитация, но името му не е посочено. „Благодарим ви за интереса към конференцията, но за съжаление, вашата заявка за акредитацията не беше удовлетворена във връзка с причината, посочена по-долу – препоръката „Джени“, се посочва в обратното писмо от екипа, който се занимава с акредитациите.

Организаторите препоръчали на журналиста да обнови и повторно да подаде заявката си. Кореспондентът я проверил и отправил запитване какво означава тази препоръка „Джени“. В отговор му съобщили, че са предали молбата му на ръководството и чакат допълнителна информация, обещали също да се свържат с него максимално бързо. След известно време той позвънил по телефона, но не получил обяснение за причината за отказа.

Преди това в петък главната редакторка на международната информационна агенция „Русия днес“ и на тв канала Russia Today Маргарита Симонян обяви, че британското външно министерство е отказало акредитации и на ръководените от нея медии за участие във форума. Според нея отговорните за това сътрудници са казали, че вече няма свободни места за пресата.

Посолството на Русия в Лондон определи това като дискриминация от страна на дипломатическото ведомство на Великобритания. Двете медии фигурират като инструмент за фалшиви новини в представената от американската Агенция за международно развитие концепция за противодействие на враждебното влияние на Кремъл.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

6

Либерал

07.07 2019 в 09:56

"Западната ценностна система" в действие.
Лъжат, мажат, а когато някой им казва истината - санкции !

23293

3

Стефан

07.07 2019 в 00:18

Батка, достъпът до информация е "либерална ценност", и "западна", нали така? Те отказват достъп до информация. Най-вероятно, понеже там се канят да правят нещо непочтенно, или незаконно. Иначе що ще го крият?
Та, с тая си теза, ти се оказваш също толкова жален, колкото англичаните:))

11730

2

Батко

07.07 2019 в 00:07

На война като на война. Па и кой знае руски? Децата учат западни езици. И си чува цвилене от Изток - глобалистко, жално. А РД и Спутник следва да отразяват техните си драми. Те не са наши. Тук победи САЩ.

23293

1

Стефан

06.07 2019 в 23:39

:))) Но иначе свобода на словото, прозрачност, и борба за мир!:)))
Тия станаха по-жалки от дивотиите по социализма:))
И даже умират по-бездарно от СССР. И без капка достойнство.