Кандидатът за генерален директор на БНТ Явор Симов представи концепцията си пред СЕМ

OFFNews 03 юли 2019 в 16:11 4866 1

Явор Симов

Явор Симов - дългогодишен криминален репортер на БНТ - представи пред СЕМ концепцията си за телевизията конкурса за генерален директор. Симов бе третият от общо шестима кандидати, които медийният регулатор изслуша днес. Презентациите на останалите трима кандидати са утре, 4 юли.

Пред СЕМ Симов посочи, че нелекото финансово състояние на телевизията, което стана централна тема в изслушването на всички кандидати досега, се дължи на прехвърляне на стари задължения (главно към НУРТС) от предишни финансови години. Той посочи, че финансирането би било стабилно, ако има добро съдържание. То пък трябва да се произвежда от хората вътре в телевизията, смята той. Звената в БНТ да се ръководят от мениджъри, а не от директори, предлага още кандидатът. Той посочи, че е нужно и да се засили работата на рекламните отдели, като се обособят такива и към регионалните телевизионни центрове.

Авторитетът на БНТ в последните години е сринат, констатира Симов.

Той не предвижда резки съкращения или структурни промени, стана ясно от представянето му. Обяви се за открито управление и за това всеки да има достъп до генералния директор.

Симов постави акцент и върху уебсъдържанието на медията.

Той препоръчва всеки делничен ден БНТ да излъчва тематични предавания - за икономика, право и др., а в почивните дни програмите да са по-леки и развлекателни, например за туризъм.

Утре СЕМ ще изслуша останалите трима кандидати - Сашо Диков, Емил Кошлуков и Стоил Рошкев. Изборът ще стане ясен в петък, 5 юли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5900

1

Старши

03.07 2019 в 19:00

Нищо няма да постигнеш.Без съкращения ,ама не като бойковите -съкращава един ,а назначава пет- не става .От 1500-1600 трябва да станат както в другите телевизии 400-500 души,ама нали е лапачка на държавната софра това няма да стане.