Какво ново по БНТ от април

OFFNews 03 април 2018 в 09:43 14025 0

Снимка БНТ

Михаил Билалов ще води "Стани богат" по БНТ

Националната телевизия е с обновена програмна схема от април. Предстоят и още промени както за основния канал БНТ 1, така и за профилираните БНТ 2 и БНТ Свят.

Черешката на тортата в новата програма е шоуто "Стани богат", което се завърна на екран с водещ Михаил Билалов. Първото издание бе именно на 1-ви април и е привлякло пред екраните над 300 000 души, като финалът е бил гледна от почти половин милион зрители, похвалиха се от "Сан Стефано" 29. Играта ще се излъчва всяка делнична вечер от 19 ч.

Националната телевизия ще има и ново кулинарно предаване на мястото на "Бързо, лесно, вкусно". То отново ще се прави от Ути Бъчваров и неговият екип и ще се казва "Вкусната Европа". Водещият ще пътува из Европа и ще представи кухнята на 45 държави. Предаването ще се излъчва в петък от 17:30.

От програмата отпадат „Светът е 7“, „Плюс това“ и „Шоуто на канала“. 

В обичайния ден и час ще се излъчват "Панорама", "Референдум" и "История.бг".

Всяка делнична вечер от 22 ч и от 23:30 ще се излъчват сериали. Сред тях са шпионският "Нощният управител" и биографичният сериал за живота на Айнщайн "Геният".

В събота след късните новини се завръща "Студио Х". Началото ще постави чешкият сериал „Лабиринт“ с мистериозни убийства със средновековен привкус.

Промени има в часовете на излъчване на някои предавания. „Здравето отблизо" вече е в 10:30 ч. и ще се излъчва, както и досега, от понеделник до четвъртък . В петък по същото време зрителите ще гледат избрани моменти от здравното риалити „Зелената линейка“.

Кратките документални филми от поредицата „Малки истории“ ще бъдат показвани в 14:15 ч., а едноименното едночасовото публицистично предаване всеки петък от 14:00 ч.

Вечерното токшоу „Нощни птици“ с водещ Искра Ангелова ще се излъчва в петък вечер от 22:00 ч. след обзорното политическо предаване „Панорама“, а „Отблизо с Мира Добрева“ - в неделя от 10:30 ч.

Актуалните събития от седмицата ще бъдат дискутирани с интересни събеседници в „Денят започва с Георги Любенов“ вече в събота и неделя. В него ще е и рубриката „Живите архиви“ с възкресени уникални кадри от „Златния фонд“ на БНТ. Началният час и за двата дни е 8:30.

Предаването „Извън играта“, което досега се излъчваше по БНТ HD, попада в съботната програма на БНТ1 от 18:30 ч. В студиото традиционно гостуват любими артисти, музиканти, спортисти, които разкриват пред водещата Люба Пашова непознати страни от своя характер и споделят интересни подробности за живота си.

Предаването на Вале Ахчиева ще се излъчва през седмица от 20:45 в неделя.

„Спортна треска“ ще е в неделя от 17:00 ч., а в събота и неделя от 18:00 ч. с поредицата „Пътят към FIFA Световно първенство 2018“ БНТ 1 започва обратното броене до началото на Мондиала в Русия.

До месец БНТ1 започва излъчването и на популярното предаване на ВВС „Шоуто на Греъм Нортън“. В 22-ия сезон на предаването, за който обществената медия е закупила правата, зрителите ще видят участието на кинолегендите Харисън Форд, Джейн Фонда, Никол Кидман, Хелън Мирън, Том Ханкс, Том Круз, Джуди Денч, Мел Гибсън, Мишел Пфайфър, Ема Томпсън, Джони Деп. Гости в предаването ще са и филмови и музикални звезди като Хю Джакман, Гари Олдман, Райън Гослинг, Рийз Уидърспуун, Кейт Уинслет, Колин Фарел, Джерард Бътлър, Хю Грант, Уил Смит, Кенет Брана, сър Елтън Джон, Роби Уилямс, Пинк, Джордж Езра, Лиъм Галахър, английската поп група Бананарама, писателят Стивън Фрай, самата Хилъри Клинтън и телевизионните легенди Джейми Оливър и Сара Миликан. Един от интересните акценти в шоуто е червеният стол, който Греъм Нортън предоставя на публиката в края на всяко предаване. Човекът, престрашил се да разкаже своята история публично, не трябва да отегчи с нея нито Греъм, нито гостите му.

Предстоят и промени в сутрешния блок, но те няма да влязат в сила още този месец. Очаква се от него да отпадне публицистиката и да заложи на по-лежерни теми.

Каналът за регионални новини БНТ 2 пък ще бъде трансформиран в културно-образователен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !