Нова смяна на изпълнителния директор на Нова тв

Mая Младенова 21 февруари 2024 в 15:36 5375 1

Дирк Геркенс

Снимка Юнайтед медиа

Дирк Геркенс

Дирк Геркенс е назначен за главен изпълнителен директор на NOVA Broadcasting Group, която е част от United Media и е собственик на Нова телевизия.

Геркенс поема поста от днес, съобщават от компанията собственик.

Той бе на същата позиция и до май 2022 година, когато главен изпълнителен директор на медийната група стана Стефана Здравкова, а Геркенс стана директор „Програми, продукция и рекламни продажби“  и влезе в управителния съвет.

Преди да се присъедини към United Media, Дирк Геркенс е главен изпълнителен директор на RTL Klub и TV2 в Унгария. Активно участва в интеграцията на „Нова Броудкастинг Груп“ след придобиването ѝ от United Group през 2020 г. , като успешно съчетава ръководната си роля в United Media с позицията на изпълнителен директор на Nova от 2021 г. до 2022 г., посочват от компанията.

Александра Суботич, изпълнителен директор на United Media, киоментира: "С увереност считам, че Дирк ще гарантира успешното продължаване на дейността на Нова Броудкастинг Груп като опитен медиен експерт с ценни познания за българския пазар. Благодарим на Стефана за нейната работа." Стефана Здравкова е назначена за главен изпълнителен директор на „Нова Броудкастинг Груп“ през 2022 г. Преди това тя е изпълнителен директор на „Нетинфо“ от юни 2019 г. до май 2022 г.

Причината за смяната не е посочена в съобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!