Иво Прокопиев осъди вестници на "Ню медия груп"

OFFNews Последна промяна на 20 март 2014 в 13:12 5598 15

Иво Прокопиев

Снимка Сергей Антонов

Иво Прокопиев

Съиздателят на в. "Капитал" и новинарския сайт "Дневник" Иво Прокопиев осъди медии на "Ню медия груп" за разпространение на неверни твърдения, обиди и причиняване на вреди, съобщиха от "Алфа финанс холдинг".

В решението на Софийски градски съд срещу "Ню медия груп" АД (издател на в. "Уикенд" и "Всеки ден") от 7 март се казва, че „в два различни вестника, но по едно и също време и със сходни неверни изявления, ("Ню медия груп")…причинява интензивна увреда на името, честта и достойнството на личността на ищеца, като същевременно създава доверие у читателите във верността на разпространените твърдения с повторението им“. 

Въпросните публикации са от 2012 г.

Съдът постановява, че изявленията „фалирал бос“, „кредитен милионер“, „избягал поради стотици милиони кредити“, „че се укрива“, „напъни да граби отново и отново“, които изданията „Уикенд“ и „Всеки ден“ използват, са неверни и позорящи.

В решението е записано, че „безспорно са неверни твърденията, че ищецът (Иво Прокопиев) се укрива, че е избягал поради неизплатени банкови задължения“ и че „Съдът приема за невярно обстоятелството, че ищецът е фалирал“.

"Ню медия груп", официално собственост на Недялко Йорданов и Мартин Златков, трябва да плати обезщетение на Прокопиев в размер под 10 000 лева за умишлено причинени вреди по чл. 45 от Закона за задълженията и договорите.

Прокопиев ще обжалва решението в частта за размера на обезщетението. Първоначалният му иск е бил за 200 000 лева.

"Това е първото решение по делата, които издателят Иво Прокопиев заведе срещу изданията от медийната група на семейството на депутата Делян Пеевски и други жълти медии, в следствие на масираната клеветническа кампания през последните четири години", се казва в прессъобщението от "Алфа финанс холдинг". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.03 2014 в 10:44

Много истина има написани във всеки един материал във всички медии, но на Прокопиев му е много тежко и трудно и не може да си признае, че един фалирал олигарх, който се чуди от къде да изкара някой лев. Вярно, че сравнения са доста цветущи, но отговарят на истината.

21.03 2014 в 10:08

Руменото момче ликува временно, само дето той с нищо не се различва по намерения и цели от тези, които съди ;)

21.03 2014 в 09:44

А каква е истината за бягството на Прокопиев в Сингапур и то не беше ли бягство?! Дългове, заплахи за живота му, нежелание да се явява на делото за Килърите - според мен и от трите неща има доза истина, която бе потвърдена от показанията и на Сумиста. Защо след като замина да прави бизнес там, пак се върна у нас и има ли въобще някакъв бизнес там?! Съмнявам се!

21.03 2014 в 09:34

Прокопиев е поредният бизнесмен облажил се по времето на Костов, Овчаров и Шулева. Накупи си имоти на безценица, създаде необятна мрежа от фирми с които да си върти далаверите а политическото влияние което му дадоха умело го използва да си прокара бизнес интересите и да си върти далаверите без проблеми. Това е Иво Прокопиев.

21.03 2014 в 09:30

Пирова победа за Прокопиев, тъй като едва ли има някой, който да вярва в честността на неговия бизнес, дали е фалирал бизнесмен или фалиращ все тая. Закъсал го е финансово, след като се налага чужди фондации да наливат пари в медиите му, а бе друго по времето на ГЕРБ.

21.03 2014 в 09:27

Вижте го как се изкарва жертва , все едно е най - добрият и почтен човек на света, а всъщност разори страната ни , Продаде ерп-етата ни на смешни цени и по този начин прибра над 70 милиона . Нека се знае каква е истината за него !

21.03 2014 в 09:25

Този не мога да го гледам, разори България със своите далавери . Окраде сума си и милиони . Защо не напишете нещо за това ?!?

21.03 2014 в 09:24

Освен всичко друго, Прокопиев има и конфликт на интереси с родния Президент, и сам птовърди, че се познават и имат общ бизнес. Нали не вярвате, че откакто Росен е станал държавен глава, е зарязал целия си бизнес в името на добрата народна кауза? Общо взето положението става крадеца вика дръжте крадеца...ама нйесе, нека се вдига шум, той народа циркове иска да гледа.

21.03 2014 в 09:23

Не го ли е срам този, дето отрови хората и ги разболя от левкемия със своето дружество КАОЛИН ?? Сега да се изкарва някаква жертва на жълтите вестници ! Нека най - накрая да го разследват !

21.03 2014 в 09:20

Прокопиев просто търси как да си направи ПР, защото името му напоследък се замеси в доста скандали и то не без основание . Той прибра доста държавни милиони и е длъжен да отговори пред съда за това !