Гочева продаде "Печатница София" на фирма, свързана с Пеевски

OFFNews Последна промяна на 06 юни 2016 в 21:54 7877 5

Фирма, свързана с депутата от ДПС Делян Пеевски, купува най-голямата печатница за вестници у нас - "Печатница София", съобщава "Капитал".

Миналата седмица вестник "24 часа" публикувано кратко съобщение, че издателят му - контролираното от Венелина Гочева "Медийна група България холдинг", финализира сделката по продажба на "Печатница София" като "част от плана за преструктуриране на бизнеса и погасяване на данъчни задължения към държавата чрез продажба на активи". В съобщението се посочваше още, че медийна група се концентрира само в издателска дейност, развитие на интернет продукти и нови медийни проекти.

От справка в Търговския регистър се разбира, че договорът за покупката на "Печатница София" ЕАД е от 20 май, а купувачът е "А. Е. Бест съксес сървисис България" ЕООД. Това е фирма, която е собственост на едноименна кипърска офшорна компания с управител 63-годишен машинен инженер - Владимир Георгиев.

Георгиев е председател на борда на директорите на дружеството "Принт трейдинг", което е собственик на печатницата "ИПК Родина 1" до летище София, която Ирена Кръстева и Делян Пеевски построиха с над 80 млн. лв. кредити от КТБ.

От представения пред Търговския регистър договор за прехвърляне на дяловете не се разбира каква е цената на сделката.

От имотния регистър се вижда, че на 19 май дружеството "А. Е. Бест съксес сървисис България" е купило от фирмата "168 часа" ЕООД (дъщерна на "Медийна група България холдинг") крилото на полиграфическия комбинат на бул. "Цариградско шосе" в София, в което е разположена печатницата. В регистъра е записано, че материалният интерес на сделката е 2.5 млн. лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14751

5

Нострадамус

07.06 2016 в 08:39

Гочева, Пеевски, БорисоФ, Цветанов, Цачева и компания са събирателен образ на унищожителите на днешна България!

16696

3

Новак

07.06 2016 в 02:06

Затихна шумотевицата около спрените поръчки, PR беше направен и нещо пак се развъртяха фирмите и парите около Пеевски - печатници, Техномаркет, Виваком, Иво Тонев драматично подаде оставка в Левски. Ще има някакво прегрупиране.

9277

2

66

06.06 2016 в 23:20

свинщини !