Промяната в БСП се случи, Пеевски ни струваше половин милион гласа

OFFNews 10 май 2016 в 14:07 4613 6

България има нужда от нов модел на управление, различен от модела “Борисов”. България има нужда от модел, който я води към социалната държава, която мисли и за децата, и за възрастните.

Това заяви лидерът на БСП София Калоян Паргов в ефира на Bulgaria ON AIR. Според него четворната коалиция трудно може да се оправи в претенциите и исканията на всеки от участниците в нея. "2018 година е ключова за България. Тогава е първото ни председателство на ЕС. Представете си, ако влезем с такава коалиция, която се кара неизменно", отбеляза той. 

"Фактът е, че промяната в БСП се случи. Промяна, в която никой не вярваше, може би защото имаше схващания, че жена не може да стане лидер и то на столетницата, и второ, че действащият лидер никога не отстъпва. Е, тези две нагласи бяха пречупени в следобеда на 8 май", каза председателят на Градския съвет на БСП. 

Паргов посочи, че изборът на Корнелия Нинова за председател на БСП е зареден с много надежда и очаквания за промяна вътре в партията.

"Много ми се иска няколко неща да се променят в БСП. Първо: по-голямо внимание към структурите. Промяна в модела на работа, в модела на финансиране, защото в момента структурите са оставени да се оправят сами", категоричен е Паргов.

"Лявото в момента е в един етап, в който трябва да намерим пътя един към друг, тъй като предстоят тежки президентски избори, които са решаващи и са основа за промяна на управлението на страната", посочи Калоян Паргов.

Той каза, че изборът на Делян Пеевски за шеф на ДАНС струва доста скъпо на БСП - близо половин милион гласа в сравнение с 2013 година. Тогава разликата между БСП и ГЕРБ беше доста малка. "Има нещо, което в БСП е хубаво да осъзнаем. Грешките трябва да се признават на време. Хората ценят много това. Ще ми се да станем досетливи и да усещаме пулса на хората", каза Калоян Паргов.

Относно това трябва ли БСП и АБВ да бъдат заедно на президетските избори, той отговори: "Не говорим за обединение, а за прагматизъм. БСП може и трябва да си партнира не само с партиите от "БСП Лява България", с които сме в коалиция, но и с други политически сили, които заявяват присъствие в лявото пространство за постигането на една или друга цел - било то и президентските избори”. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8359

5

ОФчар

10.05 2016 в 17:47

Да не стане гласувай за кУрнелия, получи гоце?

17439

4

мнение от IP

10.05 2016 в 17:01

Хе-хе...БСП е на етап признаване на жената за човеки и откритието, че лидера не е незаменим. Дръпнали са малко напред спрямо Северна Корея, не може да се отрече.....

29585

2

Izalina

10.05 2016 в 15:41

е нищо, за два дни втори събудил се и осъзнал, че и гласно признал как Пеевски нещо грешен ход им дошъл ...

деее, папагалите ...

що така развързахте езиците напоследък, м?

14469

1

случайно прочетох

10.05 2016 в 15:26

Докато си говорят на другарки и другари,няма да имат попълнение в цирка, а електоратът им ще се топи (умира от старост и глупост).

Смешници...
 
X

Да помогнем на украинските деца!