Георги Лозанов: Предаването на Волгин беше нещо като "Пик"

OFFNews Последна промяна на 26 февруари 2016 в 21:47 9289 9

Снимка БГНЕС

Георги Лозанов.

Как ще протестирам срещу спирането на предаването на Петър Волгин "Деконструкция"? Самото предаване "Деконструкция" е нещо като "Пик" - това е предаване, което има една единствена гледна точка и абсолютно целенасочено я внушава в главата на аудиторията, без по никакъв начин да допусне други гледни точки.

Това коментира пред БНТ доц. Георги Лозанов, който подаде оставка като председател и член на СЕМ.

На територията на обществените медии сте длъжни да спазвате плурализъм във всяко едно предаване, каза Лозанов в студиото на "Панарома".

Припомняме, че в изявление до колегите си от СЕМ вчера доц. Лозанов написа:

"Разгледах внимателно документите на кандидата за телевизионна регистрация “Пик Броудкастинг” АД и установих, че няма законови основания тя да му бъде отказана. Винаги съм се стремил да прилагам закона според неговите изисквания, независимо от моите предпочитания. Заедно с това обаче не бих искал нито с гласа си като член на СЕМ, нито с подписа си като негов председател да легализирам в електронните медии агресивната риторика на едноименната онлайн медиа, която лесно минава в регистрите на враждебната реч, макар и не непременно по расов, етнически или религиозен признак. Така би се загубила разликата между регулираната със закон и нерегулираната медийна публичност, а оттам и видимия ефект на медийната регулация въобще. Изправен съм пред противоречие, от което не откривам друг персонален изход, освен напускането на съвета."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.02 2016 в 14:03

БЛАГОДАРЯ! НЕ СИ СТРУВА ДА СИ ХАБЯ ВРЕМЕТО ...

27.02 2016 в 14:00

Г-Н ЛОЗАНОВ, МНОГО ЗАКЪСНЯХТЕ С ОСТАВКАТА...ВЕРОЯТНО ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ СИ ТЪРСЕХТЕ И СИГУРНО СИ НАМЕРИХТЕ ТОПЛО МЕСТЕНЦЕ С "ГОЛЯМО" КРИЛО.ИСКАМ ДА ВИ НАПОМНЯ,ЧЕ "НИКОЙ НЕ Е ЗАБРАВЕН И НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО"...МОЖЕТЕ ДА СМЕНИТЕ ПАПИОНКАТА С ВРЪЗКА,МОЖЕ ОЧИЛАТА ДА ППРОМЕНИТЕ ВИЕ ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ В ОЧИТЕ НА ИНТЕЛЕГЕНТНИТЕ ХОРА КАТО С Л У Г А ...... НО, ВРЕМЕНАТА ЩЕ СЕ СМЕНЯТ И ХОРАТА ЩЕ ПОМНЯТ ВИНАГИ ВАШИЯТ СЛУГИНАЖ И "ДЕМОКРАТИЧНО" МИСЛЕНЕ.ВАШИЯТ РЕФРЕН Е : "АЗ СЪМ С ТАЗ, КОЯТО Е НА ВЛАСТ".СКРИЙТЕ СЕ НЯКЪДЕ ПО ДЪЛБОКО...ДА НЕ ТРОВИТЕ ВЪЗДУХА !

27.02 2016 в 11:51

Ей, голямо активиране на мурзилките, откакто джуджето на токчета се разяри по въпроса за хибридната война. Има опасност задунайската колония да му избяга.

27.02 2016 в 09:50

И повече да не съм те видял !

27.02 2016 в 08:41

Жорето се отдава на заслужена почивка в габровския балкан. Между другото, поздравления за хубавия хотел и пожелания да бъде все с пълна заетост. Тая работа с медиите, в условията на демокрация, е трудна и неблагодарна. Стига толкоз.

27.02 2016 в 07:45

Ми той самият вол Гин е като П и К - пикльо.
Постъпката на Лозанов е достойна за уважение.
Засега боклуците водят с 1:0, жалко, но ще е замалко.

27.02 2016 в 03:01

Всъщност по всички нъпроси има само ЕДНА единствена ПРАВИЛНА ГЛЕДНА ТОЧКА. Обаче западняците не искат медиите да казват истината, а само да разпространяват ГЬОБЕЛСОВА ПРОПАГАНДА в полза на Четвъртия хилядолетен райх. Омерзен съм.

26.02 2016 в 23:21

ПИК за повечето хора е жълт боклук и не го и четат, ь и след фалита на КТБ сами ще се издържат. Волгин обаче говори и досега по БНР и превърна 12+3 в Деконструкция. Много от моите познати не желаем да го издържаме с нашите данъци. Да върви в ТВ Алфа.

26.02 2016 в 22:24

ХИХИХИХИХИиии.......слагай жлътата папионка и беж пак нали знаеш къде........на Боциту у аспъха........бахти и мандръсаният миндил
Когато произнасяш името Волгину да си миеш лайняната паст....смърдиш бре, смърдиш та се не траеш.....бе подлого...

Пфуууу...осмърде всичко...аз се махам, тук смърди ужасно....на евтини грантове......