Домусчиеви започнаха да режат регионалните сайтове на Дарик

OFFNews 08 септември 2019 в 16:34 28858 3

Кирил Домусчиев

Снимка offnews.bg

След отстраняването на емблематични за разследващата журналистика имена от Нова тв, собствениците й Кирил и Георги Домусчиеви очевидно са решили да се освободят и от солидната мрежа на регионалните сайтове на Dariknews.

Новинарският сайт бе създаден преди години от Дарик радио, но бе продаден на Нова телевизия заедно с Gong.bg. Така се наложи в него да се публикуват новини от двамата му собственици – Радосвет Радев и Нова тв.

Dariknews е доста популярен сайт, който работи с всички регионални екипи на радиото и съвсем не е концентриран само в столичните новини.

Новаторството на Домусчиеви стартира от Варна – там екипът вече е елиминиран откъм връзката си със сайта. За това съобщи във Фейсбук главният редактор на Дарик радио в морската столица Наталия Господинова.

Ето какво написа тя: „С огромно огорчение съобщавам на всички, че от днес екипът на Дарик радио Варна няма нищо общо със сайта dariknews.bg. След като години разработвахме с много труд, любов и ентусиазъм варненската страница на довчера нашия сайт, днес без предупреждение и без никакво уважение към авторския ни труд спряха достъпа ни до него.
Няма да спестя информацията, че проблем има откакто един „олигарх“ се сдоби по странен начин с Нова ТВ и с Нетинфо.

От днес анонимните редактори в Нетинфо вече разполагат с пълен контрол над информационното съдържание в сайта, който създадоха хората от Дарик радио.

Но допускат една генерална грешка – губейки човешкия ресурс на Дарик радио, губят много. Интересно съдържание най-вече. И импресии, разбира се..

И няма нужда да съм пророк, за да кажа, че dariknews.bg скоро няма да съществува, колкото и да се прави, че е Дарик.

Ами не е.

Беше до скоро.

Ние обаче сме на линия, готови да започнем отначало.

Няма да драматизираме, нито ще страдаме, просто обръщаме нова страница…

Търсете ни в darikradio.bg, на нашата фб страница Darik Varna – да, тя си е наша, както и в ефир – от следващата седмица с нова програма“.

Новите собственици на Нова тв предизвикаха трусове в медията през юни т.г. с раздялата с доказани професионалисти като Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и Марин Николов. Тръгна си и изпълнителният директор на Нет Инфо Христо Христов, който обяви, че е налице опит за безпрецедентна намеса в редакционната политика на онлайн изданията от въпросната група.

Братята Кирил и Георги Домусчиеви купиха „Нова броудкастинг груп“, в която влиза втората по големина частна телевизия у нас – Нова тв, от шведската компания Modern Times Group за 185 млн.евро. Според условията по сделката, „Адванс Медия груп“ на братята Домусчиеви придобиват изцяло Нова тв и мажоритарен дял от интернет-компанията Нет Инфо.

„Възнамеряваме да поддържаме досегашната политика на „Нова броудкастинг груп“ за обективна публицистика, лоялност към зрителите и партньорите, както и високо качество на съдържанието и програмите“, коментира сделката Георги Домусчиев, цитиран в сайта на Нова тв. Тогава той обеща и нови интересни развлекателни програми. Дали е имал предвид и реалитито, заради което тежка техника нагази защитената територия при плажа Листи, не е ясно.

Тепърва предстои да стане ясна съдбата и на другите екипи на Дарик.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5355

3

Кики

09.09 2019 в 00:28

Отврат!

3811

2

Toni2019

08.09 2019 в 21:14

Какво толкова стратегия на новоизлюпения медиен магнат на който ГЕРБ щедро подари трибуна Моци закупена с пари на данъкоплатеца.

8931

1

AnderXale

08.09 2019 в 17:09

Както се казва в един популярен сръбски филм: "В България, което не става с пари, става с много пари."