Quantcast

Директорът на БНР оттегля оставката си

OFFNews Последна промяна на 30 октомври 2020 в 15:26 2945 1

Генералният директор на БНР Андон Балтаков оттегля оставката си.

Той обяви решението си пред Общото събрание на Радиото.

Оставката му бе депозирана пред Съвета за електронни медии в знак на несъгласие с проектозакона за изменение на Закона за радиото и телевизията. Според него внесените от Министерството на културата текстове подменят тези, за които е постигнато разбирателство с ръководството на националното радио, и оставя финансирането на обществените медии в зависимост от благоволението на властта, заради неясната методика за определянето му.

Обратът в решението му дошъл след много емоционалния разговор с колегията от Радиото на Общото събрание. "Ние го разплакахме" - споделя присъствал журналист и допълва, че Балтаков е успял да обедини всички и затова те толкова настояват да остане. Споделил, че си е дал сметка, че е включен в игра по правила различни от неговите - нечестни и с удари под кръста, но си дава сметка за големия залог, който е Радиото.

„Дори в момента не ме интересува - сега, когато започнах да мисля в дълбочина, дали този закон ще влезе или няма да влезе в Народното събрание - казва Балтаков пред Общото събрание, цитиран от БНР. - Има много по-важна работа, а тя е наистина БНР да стане обществено радио. Лешояди кръжат около БНР. Срещу нас има хора или позиции, които не отговарят на начина, по който ние искаме да работим и да живеем в това общество. В тази битка трябва да сме заедно. Отивам в СЕМ да си (оттегля оставката - бел. ред.), наистина, накарахте ме, накарахме ме.“

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1943

1

OtSofia

30.10 2020 в 18:14

"Забегна́л Га́го - два́дни безтри́дни". Дано да е за добро. Дано има подкрепата да разсее руската мъгла от БНР.