Чавдар Николов отвръща на удара

OFFNews 13 април 2016 в 23:24 33547 23

Снимка Чавдар Николов / Фейсбук

Карикатурата, която Николов нарисува след цензурата, която Нова ТВ му наложи заради подигравка с Бойко Борисов.

Карикатуристът Чавдар Николов публикува нова творба, с която да отговори на наложената му по-рано през деня, на 13 април, цензура, след като се подигра на Бойко Борисов.

Рисунката си той публикува в своя Фейсбук профил, придружена с думите: "Нищо и никакви свински опашки пък такива проблеми създават. To be continued" (бел.ред. - "ще бъде продължено").

Припомняме ви, че Нова ТВ изтри видеокарикатурата на художника, която осмива премиера, от своята платформа за видеосподеляне - Vbox7, както и от сайта си. С него бяха изтрити и всички останали карикатури на Николов.

На проблемната рисунка, излъчена в ефира на телевизията, се вижда сравнението на Хан Аспарух с неговата конска опашка и силна армия с Бойко Борисов, който вместо конска, има свинска опашка, а зад него стоят мутри.

Пред OFFNews художникът заяви, че изтриването на над 90-те му творби е станало изненадващо и без предупреждение.

Малко по-късно пък от медията излязоха с официална позиция, според която "каналът на карикатуриста в платформата за видеосподеляне е спрян, заради прекратяване на договора между автора и дружеството".

"В края на всяко тримесечие Нет Инфо извършва регулярни прегледи на ефективността на всички свои продукти и в рамките на този анализ е установено, че съвместният проект е недостатъчно ефективен, а гледаемостта на карикатурите в канала е под средните стойности за платформата.

Това е бизнес решение на Нет Инфо и няма връзка с редакционната политика на Нова или с конкретната карикатура, излъчена на 13 април", допълват от телевизията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!