Карикатуристът на Нова ТВ не бил цензуриран, договорът му изтекъл

ОFFNews Последна промяна на 13 април 2016 в 19:50 8840 7

Снимка Нова тв.

Част от карикатурата.

Нова телевизия излезе с официална позиция по повод изтритата карикатура на Чавдар Николов, която осмива Бойко Борисов и ловците на мигранти със свински опашки (може да я видите тук).

Всички творби на Николов, заедно с последната му, бяха премахнати от интернет платформата за видеосподеляне Vbox7, която е част от телевизията, без предупреждение, след като последната му рисунка се подигра с премиера.

Представяме ви отговора на медията, без редакторска намеса:

"По повод появилите се коментари относно карикатурата на Чавдар Николов, излъчена в "Здравей България" тази сутрин, от Vbox7 заявиха, че каналът на карикатуриста в платформата за видеосподеляне е спрян, заради прекратяване на договора между автора и дружеството.

В края на всяко тримесечие Нет Инфо извършва регулярни прегледи на ефективността на всички свои продукти и в рамките на този анализ е установено, че съвместният проект е недостатъчно ефективен, а гледаемостта на карикатурите в канала е под средните стойности за платформата.

Това е бизнес решение на Нет Инфо и няма връзка с редакционната политика на Нова или с конкретната карикатура, излъчена на 13 април, която беше достъпна през целия ден на дигиталните платформи на Нова - Nova Play и NovaNews".

Накрая от телевизията слагат и два линка, на които карикатурата може да бъде видяна.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.04 2016 в 12:41

Голяма драма няма що, няма ли с какво да си запълвате сайта, че ни занимавате с една западаща телевизия. Кой нормален човек им гледа на тия каналите?

14.04 2016 в 11:38

И ВИ ГЛЕДАМ ПОМИЯРСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ!

13.04 2016 в 22:03

Съдбата на продажниците е обикновено една и съща. Нова се простреляха в крака през цяла България и се осветиха толкова ярко, че даже БТВ вече бледнее пред тях като актуалната обслужваща властта медия.
Помните ли и продажната ТВ7..къде е тя сега?
А помните ли съветите на "финансиста" Каролев защитаващ КТБ и Цеко Минев. Някой иска ли съвети от него или ще внимава да не му открадне телефона?
Не знам офнюз как го публикуват тук.

13.04 2016 в 21:59

"Като свински черва, не опашки :), са навързани позицията на песовете за мигрантите, "динковизацията" на Моника веле, публикациите в присъдружните и местни медии, Петното-Перата, БХК, ..."
За финал - "Стрейзанд ефект".

13.04 2016 в 21:35

ПРОДАЖНИЦИ И ЛИЗАЧИ .

13.04 2016 в 21:15

духачи.

13.04 2016 в 20:58

И веднага повярвахме.