Карикатуристът на Нова ТВ не бил цензуриран, договорът му изтекъл

ОFFNews 13 април 2016 в 19:50 9905 7

Снимка Нова тв.

Част от карикатурата.

Нова телевизия излезе с официална позиция по повод изтритата карикатура на Чавдар Николов, която осмива Бойко Борисов и ловците на мигранти със свински опашки (може да я видите тук).

Всички творби на Николов, заедно с последната му, бяха премахнати от интернет платформата за видеосподеляне Vbox7, която е част от телевизията, без предупреждение, след като последната му рисунка се подигра с премиера.

Представяме ви отговора на медията, без редакторска намеса:

"По повод появилите се коментари относно карикатурата на Чавдар Николов, излъчена в "Здравей България" тази сутрин, от Vbox7 заявиха, че каналът на карикатуриста в платформата за видеосподеляне е спрян, заради прекратяване на договора между автора и дружеството.

В края на всяко тримесечие Нет Инфо извършва регулярни прегледи на ефективността на всички свои продукти и в рамките на този анализ е установено, че съвместният проект е недостатъчно ефективен, а гледаемостта на карикатурите в канала е под средните стойности за платформата.

Това е бизнес решение на Нет Инфо и няма връзка с редакционната политика на Нова или с конкретната карикатура, излъчена на 13 април, която беше достъпна през целия ден на дигиталните платформи на Нова - Nova Play и NovaNews".

Накрая от телевизията слагат и два линка, на които карикатурата може да бъде видяна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!