Чавдар Николов: Никой не ме предупреди за изтритите карикатури

Свалени са над 90 видеокарикатури на художника

Николаос Цитиридис Последна промяна на 13 април 2016 в 17:16 22066 15

Снимка БГНЕС

Чавдар Николов

"Никой не ме е предупреждавал, че ще изтрият карикатурите ми. Нямам никакво обяснение. Писал съм писмо до директора на Нова тв и до шефа на НетИнфо и очаквам отговор." 

Това заяви в коментар пред OFFNews художникът Чавдар Николов, чийто карикатури бяха свалени от сайтовете на Нова телевизия и Vbox7.com. Неговите анимирани видеоклипове бяха показвани в ефира на Нова телевизия всяка сутрин, включително и днес. 

Тази сутрин бе излъчена карикатура, която сравнява конската опашка и силна армия на Хан Аспарух със свинската опашка и на премиера Борисов, като зад него са застанали мутри.  

След като сподели, че е изненадан от изтриването на клиповете, Николов допълни, че откакто е кмет, Бойко Борисов често е обект на карикатури от страна на художника. 

"Изтриха над 90 карикатури. По обяд бяха свалени половината, след това за минути бяха изтрити всички останали", каза художникът. 

Свързахме се и с ПР отдела на Нова телевизия, които дори не изчакаха въпроса ни, а отговориха "Ще ви кажем, когато имаме готовност".

Видео: 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.04 2016 в 16:35

Очевидно слуховете, че Нова-тв е на Бойко Борисов са 101 истина. Всичко се навръзрва като свински черва. Ани и другия го крепеха, докато Орешарски беше на власт. Когато в БиТиВи коментарите им срещу предишната власт станаха дооста прозрачни за всички, че са подплътени зад кадър, ги изритаха. И хоп случайно ги приютиха в Нова. Това никоя телевизия на би го направила, защото те бяха лицата на БиТиВи, това значи да се плуят срещу сурата в чисто имиджов план. Сега нормално е Бойко да си менажира своята телевизия както намери за добре, само че кога неговото Панамско досие ще излезе и да видим колко милиарда има. Ето това са върпсите, които Ани и другия трябва да задават, остай ги карикатурите, те са следствие от генералния проблем. Политиците притежават България цифром и словом

14.04 2016 в 10:03

И сега кво? - Мишока ще трябва да работи, на стари години!! Вай вай ваййй.

13.04 2016 в 23:24

маса бездарници кариера направиха покрай Борисов.. Един повече или по-малко..

13.04 2016 в 23:06

Жал ми е за Ани и Виктор. Те са читави, но докараха клоаката на бтв, която се нахъса да промени новините и публицистиката на Нова. С много пари и реклама използваха момента и изравниха мача. Но сега това ги потопи.
След този случай искам да видя с какви очи ще гледат зрителите. И как ще обясняват, че не са натиснати. Или че това е "бизнес решение". Впрочем най-доброто такова е Нова незабавно да си уволни PR отдела. Голяма щета!
Какво се оказа? Ани и Виктор не напуснали заради пари. Всички останали от бтв не дошли за пари, а за свободата, професионализма... Щяха сигурно и заради техниката да кажат, ама те още не могат в HD да минат дори...
А реакцията на Миролюба Бенатова във Фейсбуук е толкова малоумна и обидна, че няма накъде.
Свободни да виждаме истината. Ама ако не я изтрият от vbox7 и novanews...

13.04 2016 в 22:02

"Като свински черва, не опашки :), са навързани позицията на песовете за мигрантите, "динковизацията" на Моника веле, публикациите в присъдружните и местни медии, Петното-Перата, БХК, ..."
За финал - "Стрейзанд ефект".

13.04 2016 в 21:28

Чаво Чаво не е това Новинар нали ;))

13.04 2016 в 20:58

Ще ви кажем, когато имаме готовност... За какво се подготвяте бе, джанъм - Краля слънце да ви спусне опорна точка ли??

13.04 2016 в 20:42

Че то карикатурите му бяха пълна простотия.

13.04 2016 в 19:49

Как може да хвърля сянка и съмнение върху светлия образ на премиера !?

13.04 2016 в 19:00

Смешна и жалка история.....

От до тук видяноти тия карикатури са най-смисленото отразяване на ситуацията