bTV реши Любен Дилов-син повече да не е в журито на ''България търси талант''

OFFNews 21 април 2021 в 18:16 12311 0

Снимка Сергей Антонов

След 9 май Любен Дилов-син няма да бъде част от журито на предаването "България търси талант" по bTV, съобщава "Булевард България".

Депутатът от ГЕРБ, когото Бойко Борисов номинира за министър на туризма в проектокабинета на Даниел Митов, няма да участва в предстоящите живи концерти на шоуто.

Останалите членове на журито - Ицо Хазарта, Катерина Евро и Славена Вътова, продължават участието си и предстои да бъде обявен заместник на Дилов.

От bTV още през март са взели решение политикът да не е част от промоционални и PR активности, свързани с шоуто, за да не излъчват политически послания. Епизодите с негово участие са записани много преди да се кандидатира за депутат. 

Любен Дилов-син има богат опит в медиите и политиката. Той е бивш сценарист на "Ку Ку", "Каналето", "Хъшове" и "Шоуто на Слави", продуцент в "Седем осми". Политическата му кариера започва в движение "Гергьовден", което беше част от 40-тото НС през 2005 г. През 2009 г. той е водач на листата за евроизборите на коалицията ВМРО, ЗНС, "Гергьовден" и ЕНП. През 2014 г. беше кандидат за депутат от коалицията на Николай Бареков. На последните парламентарни избори на 4 април 2021 г. беше избран за депутат от ГЕРБ-СДС като водач на листата в Бургас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови