Любен Дилов-син: Борисов и Трифонов бяха толкова близки, че почнах да ревнувам

OFFNews 12 април 2021 в 13:08 11176 0

12 г. по-късно се връщам като депутат в парламента, защото ангажиментите ми към партия Гергьовден и линията следвана последните 10 г. със СДС ме доведе до тези избори с ГЕРБ, заяви Любен Дилов-син пред бТВ.

"Българският народ е удивително мъдър и създаде една безпрецедентна ситуация, в която към здравната и икономическа криза прибави и политическа. Това е хубав тест за хората, които ще влязат в този парламент, в това число и аз.

Вариантите пред нас са два - или ще се справим, или няма. Мисля, че пред ГЕРБ и "Има такъв народ" има един правилен вход и това е да предложат много сериозно аргументирани професионални кабинети. Честна игра - предлагаш и каквото стане, това е правилно и това очакват и хората."

На въпроса как би коментирал ситуацията на неговия бивш колега и близък приятел Слави Трифонов, Дилов-син отговори:

"Със сигурност му е сложно, защото той е отговорен човек. Едно нещо трябва да му признаем - това е човек, който
като хване една работа ще я свърши успешно. Дали ще бъде добър политик или не е по-сложно, според мен опонентите му не го подценяват, напротив - всички търчат да му предлагат подкрепа. "

Любен Дилов-син също коментира отношенията Борисов - Трифонов: Помня времето, когато двамата бяха толкова близки, че почнах да ревнувам - появи се трети в нашата двойка и това беше Бойко Борисов. И двамата имат брутални качества на лидер, Борисов бързо се научи на дипломатичност, а г-н Трифонов сега трябва да се научи на това защото за да свършиш каквото и да е, е нужна дипломация. "

Той допълнително уточни, че според него между двамата лидери няма неприязън, и че той няма да играе ролята на посредник помежду им. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови