bTV: Обезпокоително е, че министър си позволява да атакува журналисти

OFFNews 18 май 2021 в 12:26 14570 3

Снимка bTV

Водещите на сутрешния блок на bTV Биляна Гавазова и Златомир Йочев

Обезпокоително е, че длъжностни лица от всяко правителство продължават да си позволяват да атакуват публично журналисти от частни независими медии с безпочвени твърдения.

Това заявяват от bTV по повод думите на служебния МВР министър Бойко Рашков, който - недоволен от интервюто си в сутрешния блок - коментира пред БНР, че би уволнил водещите Биляна Гавазова и Златомир Йочев, ако бе в ръководството на bTV.

Гневът на Рашков вероятно бе породен от неколкократно зададения му въпрос за негова среща с Васил Божков - на който министърът не отговори. 

Eто как bTV реагира на думите на вътрешния министър:

Позиция на bTV Media Group

Днес министърът на вътрешните работи Бойко Рашков използва ефира на националното радио БНР, за да коментира почтеността на водещите на „Тази сутрин“ Биляна Гавазова и , като направи внушение, че те са изпълнявали поръчка чрез интервюто си с него (на 17 май) и дори препоръча на собствениците на медията да ги отстранят като водещи.

bTV Media Group счита за силно обезпокоително за медийната среда в България, че след повече от 30 години демокрация и свобода на словото в страната, длъжностни лица от всяко правителство продължават да си позволяват да атакуват публично журналисти от частни независими медии с безпочвени твърдения. Неуважението към авторитетни медии с високо доверие, като bTV и нейните журналисти, публично демонстрирано от представителите на всяка власт, считаме като основна причина за 112-ото място на България в класацията на Репортери без граници.

Отчитаме силната роля, която медиите играят за изграждането на истории и отправянето на послания на политическите фигури, партии и кандидати по време на активната предизборна кампания. Единствената роля на bTV обаче е да предоставя обективно и плуралистично отразяване на новините в интерес на своите зрители.

bTV се противопоставя на всяка форма на влияние или манипулация от трети страни. Намесата на представители на властта и други преки или косвени играчи в предизборната кампания няма да се толерира и ще се счита за дезинформация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

3

Bobby Velinov

19.05 2021 в 20:57

БТВ са жалки,за дребни хонорарчета са готови да се заяждат с всеки и за всичко!!!

3162

2

Grigor Arssov

18.05 2021 в 14:10

А пък НАРОДА очакваше да са се самотричали и да летят ескадрили от извинения и да си посипват главата с пепел....
А Кекемян как хубаво питаше бай0ня и калинките му!!!

8058

1

Vassil Valtchev

18.05 2021 в 12:42

Вижте им само погледите и всичко ще ви стане ясно!