А-specto - ново списаниe от Петър Волгин, Калинa Андролова и Иво Христов

Мая Младенова 17 март 2014 в 15:21 21248 27

Корицата на първия брой на A-specto
Корицата на първия брой на A-specto

Ново политическо списание излиза утре на медийния пазар. То се казва a-specto и е дело на Петър Волгин, Калина Андролова и Иво Христов.

Главен редактор е Андролова, а сред външните автори са Тома Томов, Валери Найденов, Александър Симов и др.

Страниците на a-specto ще са посветени на политиката, геополитика, историята, задкулисните политически сюжети и заплетени историите и ще бъдат богато илюстрирани с подбрани документални фотографии, казват създателите му.

Тримата журналисти решават да създадат политическото списание, защото според тях такова липсва на пазара. "Когато искаш да прочетеш нещо и няма откъде, единственият изход е да го напишеш", казва Петър Волгин. По думите му a-specto ще информира за глобалните тенденции и за световната политика, защото отразяването им у нас изостава и "сме на малко провинциално ниво в това отношение". Списанието си поставя и друга задача - да преодолее неолибералния монопол в информационния поток.

В първия си брой изданието публикува интервю с израелския посланик у нас Шаул Камиса Раз и разговор на Тома Томов с Гернот Ерлер - един от най-важните съветници на германския канцлер Ангела Меркел, специалист по въпросите за германско-руските отношения. Читателите ще се запознаят с интересната история на Теодор Херцел - човекът, който поставя началото на политическия ционизъм; ще разберат на кого всъщност са идеологически наследници бандеровците в съвременна Украйна и кой е „идолът на Майдана“ Степан Бандера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews