А-specto - ново списаниe от Петър Волгин, Калинa Андролова и Иво Христов

Мая Младенова Последна промяна на 17 март 2014 в 15:21 20103 27

Корицата на първия брой на A-specto
Корицата на първия брой на A-specto

Ново политическо списание излиза утре на медийния пазар. То се казва a-specto и е дело на Петър Волгин, Калина Андролова и Иво Христов.

Главен редактор е Андролова, а сред външните автори са Тома Томов, Валери Найденов, Александър Симов и др.

Страниците на a-specto ще са посветени на политиката, геополитика, историята, задкулисните политически сюжети и заплетени историите и ще бъдат богато илюстрирани с подбрани документални фотографии, казват създателите му.

Тримата журналисти решават да създадат политическото списание, защото според тях такова липсва на пазара. "Когато искаш да прочетеш нещо и няма откъде, единственият изход е да го напишеш", казва Петър Волгин. По думите му a-specto ще информира за глобалните тенденции и за световната политика, защото отразяването им у нас изостава и "сме на малко провинциално ниво в това отношение". Списанието си поставя и друга задача - да преодолее неолибералния монопол в информационния поток.

В първия си брой изданието публикува интервю с израелския посланик у нас Шаул Камиса Раз и разговор на Тома Томов с Гернот Ерлер - един от най-важните съветници на германския канцлер Ангела Меркел, специалист по въпросите за германско-руските отношения. Читателите ще се запознаят с интересната история на Теодор Херцел - човекът, който поставя началото на политическия ционизъм; ще разберат на кого всъщност са идеологически наследници бандеровците в съвременна Украйна и кой е „идолът на Майдана“ Степан Бандера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.10 2014 в 18:20

По голямата част от нашите политици не знаят въобще как да се държат дипломатично.Те си мисля,че като ги погалят по алаброса ,като им говорят на английски / а те не го разбират/ и със снисхождение и от благоприличеие ги ПОХВАЛЯТ са станали някакви фактори.Никой политик или дипломат никога няма да ти каже"НОСЪТ ТИ Е КРИВ".Той ще ти препоръча да са снимаш в анфас....Що се касае до Русия,руските политици и руските дипломати СА БИЛИ,СА И ЩЕ БЪДАТ ПРОФЕСИОНАЛИ. Нашите външни министерчета /времянката и предишния /могат само да им дишат прахта.Това е за съжаление положението.Това където го пишете по най различни сайтове нищо не прави.Четете повече..

28.09 2014 в 15:56

Изключително списание. Адмирирам го искрено.

09.06 2014 в 12:49

Толкова еднакви коментари като да са изкомандвани от един общ изкуствен интелект. Не намирам и точица смисъл, случайно озовала се не на място. "Чета имената на авторите и няма какво да продължавам с текста". Подобни изводи показват прибързаност и умствена слабост. Прибързаните действия водят до грешки, една от които е идеологическата обремененост. И цялата тази параноя на фили и фоби.

10.05 2014 в 12:25

що за тъпа анкета отностно гласуването!?
къде е опцията "няма да гласувам" или нейната роля за този,който е поръчал всичко това играе варианта "друг?!"

19.04 2014 в 13:10

Естествено Волгин. Разбирам, че някои сурогат-демократи биха предпочели друго списание с други основатели, но от шестак-апартаментчици с логорея и от мафиоти с тужурки до петите, не може да се очаква и свързано изречение, камо ли статия, недай боже цяло списание.

01.04 2014 в 11:23

Петър Волгин – поредния журналист "на повикване", достоен за отбраната компания на "България без цензура"! Смятаме да му предложим да се включи в нея, за да освободи ефира на БНР от присъствието си.

fb група:
"Петър Волгин & Co - вън от БНР!"
https://www.facebook.com/groups/464136617019884/

26.03 2014 в 15:49

Не можах да схвана (коментар № 19), каква е връзката между заплатите и пенсиите в Русия и четенето на новия журнал. Означава ли това, че ако четем редовно този журнал, ще ни увеличат доходите, особено като се има пред вид, какви сериозни средства влагат съответните руски служби в печат, цели телевизии, пропагандни филми и какво ли още не в България.

22.03 2014 в 17:57

Не съм чел още първият брой,за да имам мнение,но щом Тома Томов публикува там,няма как да не заинтригува.

21.03 2014 в 12:35

Благодаря на всички коментиращи за плурализма и демократичния изказ. В Русия заплатите и пенсиите са около три пъти по високи отколкото в България при все олигархия!За социалните им придобивки и смешно ниските цени на комунално битовите услуги, придизвикващи бунтове в България не говоря. Моля коментирайте!

19.03 2014 в 11:49

Не знам кво ще стане в нашата мила страна с толкова много списания. Но имайки предвид случващото се из Европата, си мисля, че лека полека поемаме в посока към нашата немодернизирана и изостанала в почти всички отношения освободителка...