Pussy riot обявиха контраконцерт на Нетребко във Висбаден, ще събират средства за Украйна

OFFNews 15 април 2023 в 19:35 3908 4

Снимка Колаж АП

Феминисткият протестно-артистичен колектив Pussy Riot ще свирят във Висбаден, след като отмениха концерта си в Международния майски фестивал заради участието на руската оперна прима Анна Нетребко, предаде Opera wire

Pussy riot обявиха, че ще свирят в клуб "Кланицата", а концертът ще набира средства за Украйна. Концертът отчасти се разглежда като пряк отговор на фестивала на Staatstheater Wiesbaden и наемането на оперната звезда Анна Нетребко.

Пънк групата отмени ангажимента през февруари заради участието на Нетребко, като заяви:

"Не знаехме, че Анна Нетребко също ще участва в този конкретен фестивал. Нямахме представа, че се води дискусия и че сме поканени да запълним празнините вместо украинските артисти, които отказаха да участват. При такива обстоятелства ние също не искаме да участваме. Ето защо отменяме представянето си във Висбаден в знак на солидарност с украинските артисти."

Фестивалът беше подложен на критики заради поканата на Нетребко, но артистичният му директор Уве Ерик Лауфенберг защити решението си, като заяви, че Нетребко не е виновна за нищо. Според него Нетребко е жертва на всеобща морална истерия, която иска да ѝ припише нещо. Това е един вид морална истерия. "Ако на всеки, който се е снимал с Путин преди 24 февруари, беше забранено да играе, да се занимава с политика или да пише, тогава тук щеше да е много пусто", заяви Лауфенберг. 

Самата Нетребко три пъти е осъждала войната и не се е връщала в Русия от началото на войната.

Новата дата за концерт на Pussy riot e на 24 май, 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

4

6екеr4о

19.04 2023 в 15:36

Отношението към всички блядове трябва да бъде равно: пълно презрение и игнориране!

Глупости пиша, познавам една млада рускиня, женена за българин, която има 2 деца и е изключително набожна, искрено. Често я виждам в черквата, Не съм коментирал с нея войната, но тя изглежда много объркана и натъжена...

И все пак: No mercy!

865

3

Constanza

15.04 2023 в 20:56

PlamenIv54, лошото ще е, ако това е човешки превод, а машинният е по-добър.

1005

2

eagle60

15.04 2023 в 20:28

Уве Ерик Лауфенберг, роден 1960 - това обяснява всичко. Той не е бил свидетел и не помни отношението на европейците към германците след войната. Тогава бе въведено клеймото Made in Germany - въведено за да е ясен произхода и европейците да не купуват тази стока (друг е въпросът, че с течение на времето това стана синоном на качество). С футболния отбор на Германия всички отказват да играят (много време минава и накрая първите играли с германците са Република Ирландия - и до сега резервния еким на футболистите от ФРГ е зелен 0 от благодарност за добрината на ирландците). Бойкот на всички руснаци снимали се с джуджето-сатрап!

1020

1

PlamenIv54

15.04 2023 в 20:16

Не художници, а артисти (изпълнители). Не да играе, а да свири. Уважавам медията Ви, но след машинния превод трябва и редактор (човешки) да види текста.