'Порталът' с последната роля на Татяна Лолова тръгва на 2 май (снимки)

OFFNews 12 април 2021 в 15:33 3880 0

Снимка БНТ

Премиерата на най-новия български сериал „ПОРТАЛЪТ“ ще бъде на 2 май от 21:00 по БНТ 1, съобщиха от телевизията. Приключенската драма е сред акцентите в празничната програма за Великден.  

В шест епизода зрителите ще проследят приключенията на двамата пътешественици във времето. Пред какви предизвикателства се изправят, как ги преодоляват и как се променя животът им, когато курсът на събитията от миналото сменя посоката си. 

В първия епизод ще видим криминалния психолог Крум Бонев (в ролята Велислав Павлов), чийто живот отдавна е влязъл в коловоза на времето. Всичко се преобръща, когато на вратата му се появява неканен гост от миналото – неговият отдавна изчезнал вуйчо доц. Димо Троянов, по прякор Джингиби, който изглежда все така млад и непроменен. Оказва се, че съществува портал на времето! Крум попада 40 години назад в социалистическа България от 1979 г. Мястото, на което се озовава, и животът, в който се връща, са изключително изненадващи и му коства сериозно усилие да оцелее в чуждата среда. Скоро си дава сметка, че е в точното време, когато би могъл да промени трагичната съдба на семейството си. Но как?

„Сънуването на детството и „пътуването” към него са неща, които подсъзнателно или не, постоянно правя“, казва Велислав Павлов, който играе ролята на криминалния психолог в „ПОРТАЛЪТ“. „Премислянето на ситуации от миналото, в които съм дете и въпросът „Какво бих направил по друг начин?” са част от подреждането на голямата картина за всеки от нас. В този сериал се превъплъщавам в герой, който има възможността да се върне във времето на детството си, но вече като възрастен, със задачата да поправи жестока несправедливост, сполетяла баща му.“

Необяснимата възможност за квантово преминаване в друго време е открита от доц. Димо Троянов - Джингиби (в ролята Александър Кънев) – малко отнесен и ексцентричен университетски преподавател по физика. По същото време, в което Крум Бонев се връща в 70-те години, младият учен се сблъсква с 2019 г., с развитието на технологиите, промененото общество и това, в което се е превърнала онази социалистическа България, която той познава. Уж у дома, а всъщност озовал се в една непозната държава, чието бъдеще преди 40 години никой не е и сънувал.

„По някаква ирония единият ми дядо беше физик, дори е имал напреднали разработки за уреда за нощно виждане, но му ги отнемат“, споделя Александър Кънев – актьорът в другата главна роля в „ПОРТАЛЪТ“. „За съжаление, не съм имал възможност да общувам много с дядо. Затова се свързах с моя приятел Георги Гаврилов, който е ядрен физик, за да ме въведе в света на тази наука. За мен беше най-важно да изляза от клишето на отнесения учен и да опитам да видя света през очите на пътешественика във времето – човек, който е преживял много, но не е загубил способността си да се удивлява и да обича. След снимките на сериала, слухът ми се изостри за употребата на думата „портал“ в ежедневието. Това е място на преминаване, на обмен. Порталът е граница, а там винаги е интересно.“

С разгръщането на сюжета, зрителите ще пътуват между миналото и настоящето. Ще се връщат в средите на тогавашния хайлайф и бляскавия живот на българската естрада. После отново ще се озовават в 2019 г., където доц. Троянов, принуден да крие самоличността си, среща една забележителна жена от своето минало.

Реализацията на „ПОРТАЛЪТ“ е поверена на доказания екип на „Мирамар филм“, създатели на „LOVE.NET” и „Вездесъщият“, а в актьорския състав влизат едни от най-успешните български актьори, както и талантливи нови лица. Във филма е и последната роля на обичаната актриса Татяна Лолова, написана специално за нея.

ПОРТАЛЪТ (България, 2021), 6 еп.

Изпълнителен продуцент: Мирамар филм
Режисьор: Илиян Джевелеков
Сценарий: Матей Константинов, Илиян Джевелеков, Нели Димитрова
Оператор: Мартин Балкански
Художник: Георги Димитров
Композитор: Петко Манчев
Кастинг: Александра Фучанска
Монтаж: Александра Фучанска

Участват: ВЕЛИСЛАВ ПАВЛОВ (Крум Бонев), АЛЕКСАНДЪР КЪНЕВ (доц. Димо Троянов-Джингиби), ДЖУЛИЯ БОЧЕВА (Ани Лиянова), СТЕФАНИЯ КОЧЕВА (Жана Янева), ТАТЯНА ЛОЛОВА (леля Зорка), МАРИЯ СТЕФАНОВА, СТЕФКА ЯНОРОВА, МИХАИЛ МУТАФОВ, СВЕЖЕН МЛАДЕНОВ, ГЕРАСИМ ГЕОРГИЕВ – ГЕРО, ДАРИН АНГЕЛОВ, РАДЕНА ВЪЛКАНОВА, ВЕСЕЛИН АНЧЕВ, ДЕСИ МОРАЛЕС, ДАНИЕЛ ЦОЧЕВ, НИКОЛАЙ СТАНОЕВ, ЕЛИ КАБАСАКАЛОВА, БОРИС ЛУКАНОВ, МАРИЯ ИЛИЕВА, ЛОРА ХРИСТОВА, ГЕОРГИ ЗЛАТАРЕВ, МОМЧИЛ СТЕПАНОВ, КОНСТАНТИН ЕЛЕНКОВ
Снимки (photo credit): Мирамар филм

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови