Quantcast

Нова книжка срещу стара хартия утре в столицата

OFFNews Последна промяна на 13 септември 2014 в 17:29 820 0

Детският празник "Стара хартия за нова книга" ще се проведе в неделя от 10.30 часа пред книжен център "Гринуич" на столичния бул. "Витоша" 37.

Всяко дете, което доведе възрастен придружител с 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор и подаръци от организаторите и партньорите на празника.

Второто издание на проявата ще премине под надслов "Почисти и прочети". Децата ще могат да научат повече за рециклирането - как да пазят природата, да събират разделно отпадъците и междувременно сами да си изберат книжки.

На екотематика ще е спектакълът на традиционния за "Гринуич" куклен театър, а Мистър Джими ще покаже магическото шоу. Ще има интересни викторини с награди. Освен това децата ще могат да гледат 3D филма "Повелителите на рециклирането", както и да играят играта "Стани Екогерой!" в уникалния 3D Екобус на "ЕКОПАК България".

В екоработилница децата ще могат да си направят бижута, цветя и сувенири от отпадъци. В следобедните часове ще пеят детските вокални групи "Мики Маус" и "Врабчета". В музикалната програма са включени още много танци и игри.

Организатори на събитието са "ЕКОПАК България", книжен център "Гринуич" и Столична община.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !