'Наследници' и 'Тед Ласо' триумфират на телевизионните награди 'Еми'

OFFNews 13 септември 2022 в 10:53 1939 0

Зендая

Снимка АП/БТА

Зендая за втори път бе удостоена за най-добра актриса за участието си в "Еуфория".

"Наследници" и "Тед Ласо" грабнаха награда "Еми" на церемония, утвърдила влиянието на телевизията и отличила глобалната сензация "Игра на калмари", съобщи Асошиейтед прес.

Вдъхновяващият тон от посланията на Зендая, Лизо и Шерил Лий Ралф бе в контраст с мрачното настроение от повествованието на отличения за най-добър драматичен сериал "Наследници" и дори на победителя в категория най-добър комедиен сериал "Тед Ласо" на 74-ите награди за телевизионни праймтайм продукции в САЩ.

"Благодаря, че създадохте безопасна среда за заснемането на този толкова труден сериал. Най-голямото ми желание бе "Еуфория" да помогне и да изцери хората. Благодаря на всеки, който сподели историята си с мен", каза Зендая, удостоена за втори път за най-добра актриса в драматичен сериал за ролята си в "Еуфория". 

"Наследници" подели наградите в категориите за драматичен сериал с дръзката южнокорейска поредица "Игра на калмари". Ли Джун-дже стана първият азиатец, спечелил "Еми" за актьор в драматичен сериал.

"Благодаря, че показа така креативно на екран проблемите, пред които всички се изправяме в живота си", обърна се той към създателя на сериала Хуанг Донг-хьок, спечелил "Еми" за режисура на драматичен сериал. На корейски език Лий благодари на публиката в родината си.

Зад кулисите Хуанг каза, че това е "голям момент за нас", а Лий посочи, че очаква наградите да отворят вратите и пред други корейски актьори.

Джейсън Съдейкис и Джийн Смарт обраха актьорските трофеи, но церемонията създаде нови носители на "Еми" с отличаването на Лизо, Кинта Брънсън и Шерил Лий Ралф за "Начално училище Абът".

Лизо позира със статуетката "Еми". Снимка: АП/БТА

Брънсън, създател и звезда в сериала, спечели "Еми" за сценарий на комедиен сериал. "Начално училище Абът" на Ей Би Си, номиниран и за най-добра комедийна поредица, е рядък ярък лъч за телевизионната компания в ерата на доминация на стрийминг платформите и кабелните мрежи.

Съдейкис спечели втори пореден трофей за превъплъщението си като американски треньор на британския футболен отбор в комедията "Тед Ласо", а Смарт - за ролята си в "Хитрини". 

Създателят на "Наследници" Джеси Армстронг предизвика реакциите на публиката в салона на церемонията, когато спомена новия британски крал Чарлз Трети в словото си след получаване на наградата за сериала.

"Това е важна седмица за наследниците - нов крал на Обединеното кралство, тази награда за нас. Очевидна за нас са гласували малко повече хора, за да спечелим, отколкото за принц Чарлз. Не казвам, че ние сме повече легитимни от него. Ще оставим това на други хора", обърна се Армстронг към публиката.

Ралф прекъсна шоуто с кратка, но вдъхновяваща песен за получаването на наградата си за най-добра актриса в поддържаща роля за "Начално училище Абът".

"Аз съм застрашен вид, но не пея жертвена песен. Аз съм жена, аз съм артист и зная къде е мястото на моя глас", изпя тя. И насърчи всички колебаещи се: "Тук съм, за да ви покажа как изглежда да си вярваш".

Публиката, сред която бяха много от водещите телевизионни звезди, аплодира Ралф на крака.

Лизо също произнесе вдъхновяващо слово при получаването на наградата за най-добър сериал за поредицата си "Lizzo's Watch Out for the Big Grrrls''. 

Селма Блеър, която говори публично за заболяването си от множествена склероза и се появи с бастун на сцената, бе аплодирана бурно.

Брет Голдстийн спечели приза за най-добър актьор в поддържаща комедийна роля за "Тед Ласо", а наградите за поддържащи роли в драматичен сериал отидоха при Матю Макфайдън от "Наследници" и Джулия Гарнър от "Озарк".

Джулия Гарнър с "Еми" за поддържаща роля в "Озарк". Снимка: АП/БТА

"Белият лотус" обра няколко трофея, включително и за най-добър лимитиран сериал.

Водещият Кенън Томсън откри церемонията, като отдаде почит на телевизията, омаловажи Тик-Ток с определението "малка вертикална телевизия" и с музикално изпълнение на откъси от песни към сериали, сред които "Приятели", "Игра на тронове" и други.

Телевизионната водеща Опра Уинфри връчи първата статуетка "Еми" в церемонията на Майкъл Кийтън за ролята му в "Абстиненция". Аманда Сейфрид спечели трофея за най-добра актриса в лимитиран сериал за превъплъщението си в "Dropout" като Елизабет Холмс. Тя благодари на семейството, приятелите си и дори на кучето си Фин.

Мъри Бартлет бе отличен на поддържаща роля в лимитиран сериал за изпълнението си в "Белият лотус". Дженифър Кулидж взе наградата за най-добра актриса в поддържаща роля за сериала.

Блясъкът се върна на церемонията с много ярки цветове в тоалетите на участниците и гостите, посочва БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови