'Макс и Мориц' - цели 200 пъти лудории на сцената на театър 'Възраждане' (видео)

OFFNews 31 януари 2019 в 15:14 2531 0

Любимите на всички деца Макс и Мориц отбелязват 200 представления на сцената на театър "Възраждане". Юбилейните спектакли са на 3-ти Февруари от 11:00ч. и от 12:30ч.

Историята за Макс и Мориц представлява забавните и безбройни пакости на двамата „хулигани” Макс и Мориц в стихове. Самата пиеса се стреми колкото се може по близко да се доближи до оригиналният текст, като самата тя е написана в стихове. Представлението с весел хумор и карикатурна визия пък напомня на рисунките на Вилхем Буш от книжката.

Допълнени и увеличени пакостите напомнят за времето , когато децата играеха на вън, а не пред компютрите. Комично и забавно представлението бързо завладява публиката с помощта на различни театрални техники и ефекти и оставя желанието в малките зрители да излязат и да се шегуват и забавляват, както някога техните родители.

Естествено оставя и поука, че може да си палав, но всичко трябва да си има мярка, а с мярката трябва много да се внимава. „Тежко томува, който тъпо се шегува!".

Режисьор и художник е Христо Ботев, музиката е на Развигор Попов, хореография и костюми - Анатоли Лазаров. С участието на: Боян Младенов, Йордан Ръсин, Жана Рашева, Георги Златарев

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews