Майтапът, който Алън Рикман си направи с Даниел Радклиф (видео)

ОFFNews 15 януари 2016 в 19:15 19234 0

Кадър, в който всички се смеят, след като разкриват шегата.

Вчера семейството на известния британски актьор Алън Рикман, обяви, че той е починал от рак. Новината дойде като гръм от ясно небе за милионите му почитатели по света, някои от които обаче решиха да си спомнят с усмивка за него.

Така от вчера в интернет се завъртя отново видео зад кулисите на снимките на "Хари Потър и затворникът от Азкабан", където Рикман играе професор Снейп.

В него се показва майтап, който той и неговият колега Майкъл Гамбън (Дъмбълдор), си правят с Даниел Радклиф, играещ ролята на Хари Потър.

"Беше много, много забавно", споделя Ема Уотсън в коментар към бонус ДВД-то на филма, на което Даниел отвръща: "За теб".

Шегата се развива по време на сцената, в която всички ученици на Хогуортс спят в голямата залата на училището в чували, докато Снейп и Дъмбълдор си говорят около тях.

Радклиф също лежи, като до него е момиче, което той е харесвал, както твърди режисьорът на филма. Към края на сцената изведнъж от спалния чувал на младежа започват да се чуват звуци, наподобяващи пърдене.

Гамбън учтиво продължава да изговаря своите реплики, пренебрегвайки звуците, идващи от чувала на Хари Потър, докато до него Рикман не успява да задържи своята сериозна снейпска физиономия и започва да се киска.

Накрая обаче се оказва, че двамата по-възрастни актьори са сложили "пърдяща машина" в чувала на Даниел, контролирана от Гамбън.

"Като актьор той беше един от първите възрастни, които започнаха да се отнасят към мен като с равен, а не като дете. Възможността да работя с него на такава ранна възраст се оказа изключително важна за мен и аз ще запомня уроците, на които той ме научи, до края на живота  и кариерата си. Филмовите площадки и театралните сцени са далеч по-бедни след загубата на този велик човек и артист", каза Радклиф по повод смъртта на Рикман.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков