Funkilicious е големият победител в конкурса на БНР за нова българска поп и рок музика ''Пролет''

OFFNews 31 май 2024 в 14:49 972 0

Funkilicious

Снимка БНР

Funkilicious

Funkilicious е победителят в конкурса за нова българска поп и рок музика „Пролет“. Фънк формацията спечели с песента „Всичко по две" и ще има възможност да запише нова авторска музика във второ студио на БНР, финансирана и продуцирана от обществената медия. Тази продукция ще е на стойност 12 000 лв.

В четвъртък вечерта бяха обявени всички награди в 55-ото издание на конкурса.

„Нямаме думи, с които да опишем тази награда. Благодарим на всички, които повярваха в нас“, казаха момчетата от групата. Статуетката, изработена от Елизар Милев, им бе връчена от генералният директор на БНР Милен Митев.

„В тази прекрасна вечер се заредихме с емоцията на хубавата българска поп и рок музика. Този конкурс е различен от всичко, което се случва на българската сцена, защото е конкурс за нова музика. Различен и защото караме всички финалисти да изпълнят песните си на живо тук, пред вас", каза той.

Woomb е избраникът в категорията „Евросоник". Портфолиото на Нeptagram, Innerglow, Kottarashky & The Preachers, Peyotoff и Woomb беше изпратено на организаторите на най-големия европейски шоукейс фестивал за съвременна поп и рок музика. Те определиха кой ще представи страната ни в Грьонинген (Нидерландия) догодина. На феста присъстват представители на европейски лейбъли, организатори, мениджъри на клубове, медии, членуващи в Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), част от който е и БНР.

„Тази година кандидатите за фестивала бяха на високо ниво и това направи нашия избор много труден. Бихме искали да поканим за участие в „Евросоник" (2025) – Woomb. Те притежават добре балансиран звук, съчетан с привлекателни композиции. Woomb вече са извървели първите си стъпки към международно признание и вярваме, че участието им на фестивала в Грьонинген ще допринесе за бързото развитие на тяхната кариера", каза букинг мениджърът на „Евросоник" Оскар Стрейн във видео послание.

„Благодарим на БНР за подкрепата. Сред вас има абсолютни рицари на правото България да има добра музикална сцена. Признателни сме за този шанс“, каза Явор Милчев от Woomb.

Наградата на публиката е за младата певица Мирейн. В продължение на един месец слушателите на БНР гласуваха за своя фаворит. Получилият най-много точки получава акустична китара от „Кремона". Приз за дебют също беше връмен на Мирей, която ще може да организира концерт в първо студио на БНР.

Беше дадена и допълнителна, извънредна награда за дебют – на Eleeza за песента „Ще изчакам".

Виж още за:
    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх