Джайм за "Ветровете на зимата": Церсей просто полудя

ОFFNews 28 юни 2016 в 18:00 13069 2

Снимка HBO

Джайм Ланистър и сестра му Церсей.

Последният епизод на 6-и сезон на "Игра на тронове" - "Ветровете на зимата", беше наситен с действие и изненади, като определено една от най-големите (или може би не чак толкова изненадващи) бе взривяването на Голямата септа в Кралски чертог, където загинаха редица персонажи от сериала.

Едното доведе до другото и крал Томен се самоуби, а Церсей се провъзгласи за кралица.

Както винаги в ланистърските сюжетни линии, най-интересна не беше самата тя, ами брат ѝ - Джайм, който се появява в края на серията, точно за коронацията на сестра си, но без да обелва дума, а само да гледа объркано, пише "Индепендънт".

За съжаление, ще трябва да чакаме още година, докато разберем какво се върти в главата му със сигурност, но актьорът Николай Костер-Валдау, който се превъплъщава в ролята на рицаря, разкрива своята гледна точка за ситуацията.

"Всеки път, щом Джайм напусне Кралски чертог, се случва нещо ужасяващо. Според мен той е шокиран, толкова много неща минават през главата му - той поглежда надолу и вижда сестра си, която казва на целия свят да върви по дяволите", коментира той пред "Ню Йорк Таймс".

"Жената, която обичаш, сякаш полудя. Ако бях брачен консултант, щях да го посъветвам да преосмисли връзката им. Ако Джайм ѝ прости тази постъпка, според мен може да ѝ прости всичко. Тя е отговорна за геноцид, доведе последното им дете до самоубийство. От 1 до 100 - като 100 е моментът, в който трябва да си тръгне - нещата са на 99,9. Но това е "Игра на тронове", никога не знаеш", добавя той.

Според него в първи сезон, когато той бута Бран от кулата в Зимен хребет, е било с цел да защитят децата си. Защото ако е било разкрито, че Джофри, Мирцела и Томен са плод на инцест, са щели да бъдат убити на мига. Сега обаче те така или иначе са мъртви.

"Това, което изглеждаше да бъде причината за съществуването на Церсей, бе да пази децата си и да ги поставя в позиция на сила. Сега обаче тях ги няма. Тя има само себе си и Джайм на този свят, даже по-скоро само себе си. Мисля, че персонажите на двамата просто изгубиха огромна част смисъла на живота си", каза Костер-Валдау.

В интервю пред сп. "Дедлайн" сценаристите на сериала заявиха, че основна тема в следващия сезон ще бъде именно случващото се в главата на Церсей след загубата на децата си.

Според тях тя е ужасен човек, но наистина е обичала децата си и те са я правили по-добра, макар и да са причината за много извършени злини. В седми сезон обаче тях вече ги няма и ще видим истинската Церсей и на какво е способна тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!