Две премиери в театър 'Възраждане'

OFFNews 25 януари 2019 в 18:39 2637 0

Приказка за малките, и фантастично-философски размисли за големите са представленията, които екипът на Камерен Театър ”Възраждане” подготвя от началото на годината.

Очаквана с нетърпение от малките зрители - премиерата на "Въздушната принцеса", по приказката на Джордж Макдоналд, с режисьор Любомира Костова, драматург Венелина Петрова, сценография, кукли и костюми Мила Дикалова, композитор Емелина Горчева, текст на песните Мария Донева, музикален директор Гьорги Георгиев - Антика. В ролите: Виттория Николова, Йордан Ръсин, Мариана Жикич, Георги Златарев и Жана Рашева.
Крал, кралица и омагьосана принцеса.

Заради прокобата на зла вещица кралската дъщеря е обречена постоянно да лети, вместо да стъпва по земята. Освен лекокрила, тя е и леконравна - не умее да усеща състрадание към чуждото нещастие и не може да изпитва чувства. Единственото място, в което принцесата е различна и „здраво стъпила на земята“, е езерото, в което обича да плува.

Животът и е безгрижен и изпълнен с веселие, докато вражески войски не нападат съседното кралство и хващат в плен неговите крал и кралица. Тогава синът им, младият принц, излиза от пределите му и бродейки, достига до езерото. Той се влюбва в принцесата от пръв поглед, като очаква любовта му да е споделена. Принцесата обаче е способна да изпитва чувства единствено във водата, а извън нея е студена и груба. Вещица не понася принцесата да е щастлива и измисля пъклен план - прави зла магия - водата в кралството изчезва, спира да вали дъжд, а езерото пресъхва. Единственият начин проклятието да бъде развалено е като принцът жертва живота си в името на любовта към принцесата. Магията е развалена, и както става в приказките, доброто побеждава.

“Когато сме нежни, когато сме мили, когато на слабия даваме сили, когато в трудност ръка си подаваме, помагаме си и приятели ставаме, когато откликнем на чуждата нужда, когато лекуваме болката чужда, по-светли и леки, от радост блестим - можем дори да летим.”
Магическа реалност, приказка с кукли, песни, и прекрасна визия.

Христо Ботев Станчев режисира новото заглавие в афиша за възрастни.
Кое е произведението, което отговаря на повдигнатите въпроси от М. Булгаков в романа "Кучешко сърце" и Джек Лондон в ”Мартин Идън"?
Кое е произведението, което дава отговор - защо гениалните хора често са самотни?  Очаквайте „Лабиринт“ в Театър Възраждане!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови