Черната риба обясни какво наложи смъртта му

ОFFNews 16 юни 2016 в 21:08 13187 0

Черната риба в "Игра на тронове".

В "Игра на тронове" Черната риба успява да избяга от Червената сватба в трети сезон, като впоследствие се завръща и се окопава в своя родови замък, пише "Индепендънт".

След нелеки стечения на обстоятелствата той се оказва принуден да избяга отново, но този път решава да остане и да се бие до смърт сам срещу множество Ланистърови войници, докато Бриен и Подрик бягат.

В книгите обаче нещата стоят по различен начин. За начало, той изобщо не присъства на Червената сватба, ами е оставен с гарнизон в Речен пад по команда на Роб Старк.

Втората голяма разлика е, че той оцелява, след като Едмур Тъли предава замъка. Спасява се чрез плуване и така в книгите той все още е жив.

Защо тогава в сериала го убиват? Актьорът Клайв Ръсел, който влиза в ролята на Черната риба, обяснява пред "Вулчър" своята гледна точка:

"Черната риба вижда в Бриен част от себе си, от по-младото си аз. В сбогуването им има подтекст, в който повече или по-малко се казва: "Ще ти е по-добре без мен, можеш да се справиш".

"Той има шанса да избяга с нея, но избира да не го прави. Аз се опитвам да спра войниците, които идват през коридора, за да не разберат, че тя бяга в малката лодка и да я спрат. Притеснявам се дали тя ще успее да избяга. Друг аспект е, че той иска да умре достойно, биейки се с врага. Част от него вярва, че това е трябвало да стане още на Червената сватба", допълва Ръсел.

Според него това, че смъртта на Черната риба не се показва на екрана, е по-добрият избор: "В "Игра на тронове" има толкова много насилие и ужаси, които са на ръба на добрия вкус, затова смятам, че в случая се получи много добре".

"Превзетият чрез предателство непревземаем замък и смъртта зад кадър на Черната риба са правилното развитие на нещата, които приличат на "Крал Лир" малко. Освен това не ми се наложи да се упражнявам 4 седмици и да се контузя, за да се правя на фехтовач. Много се радвам всъщност. Има нещо доста смразяващо в думите: "Черната риба е мъртъв, милорд", казва актьорът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!