Как да купите билети и да пътувате безопасно в Германия за ЕВРО 2024

Разберете всичко необходимо, за да се насладите максимално на Европейското първенство по футбол на УЕФА

OFFNews 21 декември 2023 в 13:54 3590 0

Снимка Getty Images

Европейски потребителски център (ЕПЦ) България и колегите им от ЕПЦ Германия с важни съвети как да бъдат купени билети и да се пътува безопасно в Германия за Европейското първенство по футбол на УЕФА, което започва на 14 юни 2024 г. 

Евро 2024 г. ще продължи един месец - до 14 юли. 

Европейски потребителски център в България дава важни съвети за предвижването, купуването на билети и наставянето в Германия за предстоящото първенство. Ето какви са те:

Осигуряване на билети

Когато искате да закупите билети за Евро 2024, ЕПЦ съветва да имате предвид следното:

Официални канали: Закупете своите билети за UEFA European Football Championship 2024 само през официалния уебсайт на UEFA или националните уебсайтове на футболните асоциации. Пазете се от измамни и неоторизирани сайтове, свързани с платформи на трети страни, които завишават цените на билетите.

Следваща фаза на продажби: Втората фаза на продажби започна на 4 декември. Преди това предварителният жребий разкри графиците за всички класирали се отбори като Англия, Испания, Франция и домакина Германия. Тази фаза предлага последната голяма възможност за закупуване на билети с един милион налични места.

Лотария за билети на УЕФА: Имайте предвид, че участвате в лотария и не можете директно да купите билети през уебсайта на УЕФА. Ако имате късмет в тегленето, ще имате възможност да закупите заявените от вас билети. Ако сте изтеглени, трябва да закупите всички билети или ще пропуснете възможността си изцяло.

Билети за привърженици: Националните футболни асоциации на квалифицирани отбори продават билети на своите привърженици, като например членове на техните фен клубове. Обърнете се към уебсайта на Българския футболен съюз за това как той разпределя квотата си за билети.

Последни възможности: Последните възможности за закупуване на билети ще бъдат през март и май 2024 г., заедно с разпродажба в последния момент, по време на турнира.

Дигитални билети: УЕФА продава изцяло дигитални билети и изисква от феновете да си изтеглят специално приложение.

Бъдете бдителни за потенциални измами по време на Евро 2024

"Мащабни събития като Евро 2024 привличат престъпници. Съветваме ви да бъдете бдителни. Мрежата от Европейски потребителски центрове незабавно ще сигнализира с предупреждения, относно всякакви измамни дейности", допълват от ЕПЦ.

Оттам препоръчват феновете да се придържат към следните насоки за сигурно преживяване:

Безопасно закупуване на билети: Купете своите билети от официалния уебсайт за продажба на Евро 2024, "euro2024.com/tickets" или от официалната платформа за препродажба, която ще бъде достъпна от пролетта на 2024 г.

Информираност за фишинг: Бъдете внимателни за потенциални опити за фишинг. Винаги проверявайте адреса на подателя и автентичността на връзките в имейлите, за които се твърди, че са от УЕФА. Официалният адрес на изпращача е "@uefa.com".

Доверени места за настаняване: Изберете настаняване, посочено в реномирани платформи за резервации. Изберете място с положителни отзиви. Придържайте се към платежната система, предоставена от платформата. Комуникацията и плащането извън тези системи значително увеличава риска от измама.

Правителствени съвети за пътуване: Преди пътуването ви за Германия проверете съветите, издадени от Министерството на външните работи. 

Пътуване в Германия по време на Евро 2024

Тъй като се очаква повишено търсене на влакове, полети, хотели и места за настаняване по време на Евро 2024, препоръчително е да се направи резервация веднага след закупуването на билетите.

Много резервации за пътуване обаче все още не са налични. В Германия може да се резервират високоскоростни влакове ICE до 180 дни предварително, докато самолетните билети обикновено са достъпни шест до дванадесет месеца напред.

За икономично пътуване по време на Евро 2024 вземете предвид следните съвети:

Икономично пътуване с автобус: Автобусите са най-бюджетният вариант за пътуване на дълги разстояния в Германия.

Частни железопътни компании: За пътувания с влак на дълги разстояния помислете за частни железопътни компании. Те често са по-евтини от лидера на пазара "Deutsche Bahn" (DB). Обърнете внимание, че частните компании обслужват само избрани маршрути!

„Deutschland-Ticket“ за местни и регионални пътувания: Няколко турнирни града са лесно достъпни с регионални влакове. Изберете „Deutschland-Ticket“, предоставен от Deutsche Bahn – най-голямата железопътна компания в Германия, за местен и регионален обществен транспорт. На цена от 49 евро този билет позволява едномесечно пътуване. Не забравяйте, че не обхваща влакове на дълги разстояния (ICE, IC, EC).

Карти за отстъпка: Ако изберете Deutsche Bahn, разгледайте „Trial BahnCard 25“, която предоставя 25% отстъпка за всички билети от 2-ра класа за три месеца.

Анулиране на абонамента: И „Deutschland-Ticket“, и „BahnCard “ са абонаменти. "Deutschland-Ticket" работи на базата на месечен абонамент. За да избегнете автоматично удължаване с още един месец, анулирайте абонамента веднага след покупката. „Пробната BahnCard “ изисква анулиране най-малко шест седмици преди изтичането на периода на абонамента.

ЕПЦ прави и ръководството за Евро 2024, което може да бъде открито ТУК

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!