Затворени в "Арена Армеец" завеждат дело

ОFFNews 29 октомври 2015 в 20:36 4345 1

Членове на избирателни секции, които бяха затворени повече от 37 часа в "Арена Армеец" в София, докато бюлетините бъдат преброени, са подали искове заради хаоса и причинените вреди, съобщи "Нова тв".

Все още не е ясно срещу кого са ги завели, както и не се знае кой поема отговорността за случилото се, след като от ЦИК и Общинската избирателна комисия си прехвърлят вината.

"Ако майка ми и синът ми бяха в "Арена Армеец", щях да удуша първия срещнат от властта", заяви по-рано пред "Нова" зам.-шефката на Централната избирателна комисия Мария Мусорлиева, която е сред 8-те в комисията, гласували против увеличаването на броя на членовете на ОИК-София.

Тя обвини Диляна Иванова, шеф на ОИК-София, за хаоса в "Арена Армеец" и подчерта, че председателите на всички Общински избирателни комисии са от ГЕРБ. От своя страна, Иванова отреча да е имало заключени врати на залата и заподозря, че припадналите от изтощение са симулирали.

„Много голяма част от хората, които бяха там, изобщо не са на мнение, че са преживели някакъв ужас. Напротив, те даже ни приветстваха и казаха, че добре сме си свършили работата", коментира още Иванова.

„Това е пълна глупост! Няма такова нещо! Тя самата беше вътре, много хора я нападаха! Едвам я изнесоха полицаите, я пазеха, което е супер смешно. Никой не знае какво е вътре, освен нас. Две жени и едно младо момиче припаднаха пред мен", заяви Чавдар Ташев, председател на комисия в район „Витоша". Държаните под ключ знаят как да защитят правата си. „Инициирахме подписка срещу ОИК. Граждански иск ще се завежда", обясни Ташев.

Очаква се гражданите, уволнени от работа, защото не са се явили, също да предявят искове, а в неделя НДК ще приеме книжата от балотажа.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!