Quantcast

Томислав Дончев: Обжалвайте, ако вотът ви не е отчетен

OFFNews Последна промяна на 29 октомври 2015 в 08:06 3084 8

Томислав Дончев

Снимка БГНЕС/Любомир Спиров

Томислав Дончев

Очевидно има грешки в протоколите на секционните избирателни комисии. Всеки, който иска, може да обжалва резултата.

Така Томислав Дончев - вицепремиер, отговарящ за провеждането на изборите - коментира пред Нова тв лавинатата от сигнали за неотчетени гласове, включително и преференциално гласуване, получени и в OFFNews.

Той бе категоричен, че преди официалното обявяване на броя невалидни бюлетини не би могъл да коментира данните, получени от партии и публикувани в медиите. Според тях невалидните бюлетини са рекордно много - 14%.

Дончев коментира още писмото на печатниците - на БНБ и останалите, ангажирани с бюлетините. Те поискаха отлагане на втория тур от 1 на 8 ноември.

"Имаше писмо на 27-ми (бел. ред. октомври), където печатницата на БНБ изрази притеснения дали ще бъде в състояние да отпечата всички бюлетини в срок. Писмото беше подписано от всички печатници. Като причина за това искане беше изтъкнат забавеният темп на предаване на образците на бюлетини от ОИК. Веднага организирах среща при мен с участието на ЦИК, печатницата и "Информационно обслужване". Стана ясно, че към средата на вчерашния ден огромна част от образците са предадени. Към края на вчерашния ден са предадени всички. Получих уверението от ръководството на печатницата, че проблем няма да има. Исках да съм сигурен, че това е така. Чух това уверение два пъти", каза Дончев.

Ако някой намери основание, би следвало да поиска касиране на изборите, заяви пък зам.-председателят на Народното събрание Димитър Главчев (ГЕРБ) на въпрос в студиото на Нова тв за хаоса в "Арена Армеец".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.10 2015 в 13:24

- Кмете, имам една добра и една лоша новина.
- Казвай първо добрата.
- Печелите изборите с 80%
- А лошата?
- Никой не гласува за вас.

29.10 2015 в 13:05

Не обиждай овцете. Австралийски етолози са доказали, че всъщност са доста интелигентни животни.

29.10 2015 в 13:02

Овцевъдството е на почит. Близо 7 милиона овце е отгледал Бойко Борисов.

29.10 2015 в 10:39

За първи път в ефир казаха името на партията чиито кмет е поел половината гласове получени за друг кандидат. В бтв новините ясно казаха герб. Това е достатъчно. Поредни избори с подмяна заеха всички кметски постове и отново ще източват държавата през псевдо проектчета.

29.10 2015 в 10:13

@off, има наблюдаващи, застъпници, комисия и т.н. НО КОГАТО СЕ ИЗСИПЯТ БЮЛЕТИНИТЕ НА МАСАТА обикновено всички са много уморени. Един застъпник не може да гледа през цялото време.
ОСОБЕНО В МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА - можеш да купиш комисията с 500-1000 лева.
Достатъчно е да направиш невалидни 20-30 бюлетини освен купения вот. В малките общини дори такива цифри обръщат вота.
Защо мислиш, че има 210 000 невалидни бюлетини!?
От 10 години досега само така се печелят избори! То затова няма и реална предизборна кампания - защото всички "партии" разчитат на този номер!
Фокусът ще мине и този път, но вече всички го знаят!
ЯВЕН ВОТ В РЕАЛНО ВРЕМЕ! СААМО ТАКА ЩЕ СПРАТ МАНИПУЛАЦИИТЕ.
еЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ С ОТЧИТАНЕ НА РЕЗУЛТАТА В РЕАЛНО ВРЕМЕ!

29.10 2015 в 09:44

... затова:

ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ С ОТЧИТАНЕ НА ГЛАСОВЕТЕ В РЕАЛНО ВРЕМЕ!

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО И ЯВНО!!! ГЛАСУВАНЕ.

*** освен изборния... огромен проблем са законите за АДРЕСНАТА РЕГИСТРАЦИЯ и ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО!!!

(кат я свършите тая, ше ви дам и други задачки...)

хахахахахахахаха

29.10 2015 в 09:21

Пацо в тия комисии дето са в секциите би трябвало да има един човек от водещата партия, която и да е тя и по един от другите основни играчи. Отделно може да има наблюдатели., отделно тия хора носят и съдебна отговорност.


А бюлетините ще ме прощаваш, но бяха тотална боза. Особено си представи по райони с 6 или 7 неща за избиране какво е било. Нямаш идея коя бюлетинка за какво е. Нали се сещаш че не всички българи имат висше образование и прекрасни възможности за решаване на пъзели. Когато на по възрастен човек със средно образование дадат тия 5 или 6 листа за общински представители кметове и т.н. Човека се обърква. Отделно е преференцията т.е. Добави още един или два списъка за преференции .....

Аз не се учудвам и на грешките в протоколите. Тия фермани по 1 метър наречени бюлетини не се броят лесно. Хората в секционните комисии не са терминатори.

Тия избори бяха тотално сбъркани. Просто ЦИК трябва да си ходи незабавно и да се ревизира изборния кодекс. Очевидно е, че организацията беше супер супер зле. А тоя абсурд половин седмица да няма официални данни и някакви хора 48 часа да седят заключени в арена Армеец........

29.10 2015 в 08:19

Навсякъде правят измама с НЕВАЛИДНИТЕ БЮЛЕТИНИ. На онези бюлетини, които не са за ПРАВИЛНИЯ КАНДИДАТ надраскват с химикал още едно кръстче и така бюлетината става невалидна! Брой колкото щеш!
Затова броят на НЕВАЛИДНИТЕ БЮЛЕТИНИ Е ТОЛКОВА ГОЛЯМ!