Всеки българин е обеднял с по 10 000 лв. от крадливи управници

OFFNews 17 октомври 2016 в 16:04 6658 4

Политическа арогантност бе да се опиташ да затвориш всички канали на комуникация и на работа на държавата, докато тече предизборната кампания, каза в Карлово кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков.

По думите му е станало ясно за всички, че въвеждането на квадратчето „Не подкрепям никого“ не е предложение на Реформаторския блок, но казусът не е маловажен. „Хубаво е, че действията на народните представители от РБ доведоха до възстановяване на работата на парламента, който в този период има много важни задачи за решаване“, категоричен бе Трайков.

Той и кандидатът за вицепрезидент ген. Съби Събев, заедно с народния представител Никола Хаджийски и регионалните лидери на СДС Антон Минев и Георги Пилев, се срещнаха с гражданите на Карлово. На срещата присъства и кметът на града д-р Емил Кабаиванов.

Трайков подчерта, че битката, която трябва да проведем за себе си, вътре в България, не е лесна, защото да промениш основите на обществото, да нарушиш интересите на статуквото, понякога може да бъде страховита задача, с последици за тези, които се опитват да го направят. „Затова схващам като още по-голяма отговорност за нашата кандидат президентска двойка, за мен и ген. Събев, достоен български офицер, да заложим имената си и да дадем всичко най-добро от себе си, за да се придвижим в тази посока“, подчерта Трайков.

Според него най-голямата задача пред обществото ни е да възстановим механизмите на демокрацията ни и правовия ред. „Хората виждат как могат да бъдат откраднати 4 млрд. от КТБ, по 1 млрд. всяка година от картела на горивата, 2 млрд. за „Белене“, 3 млрд. от договора за газ, който Овчаров предоговори, 20-30% данък ДПС всяка година от обществените поръчки, приватизации, които не станаха, концесии… Като теглим чертата се оказва, че от всеки от нас и от нашите деца и родители, всеки мъж, жена, дете, сме грубо с 10 000 лв. по-бедни, заради всичко това, което изброих. Представете си тези пари, ако бяха не откраднати и завлечени някъде, ако бяха в джобовете на хората, и още повече, ако работеха в икономиката, щеше ли България да е по-различна? Сигурен съм, че да“, категоричен бе Трайков. 

Функцията на президента е законите, които се приемат и трябва да се спазват от всички, да бъдат справедливи – да отговарят на интересите на хората, а не на шепа олигарси, или на чужди държави. Това също е част от патриотизма на държавника, подчерта Трайков.„Истинският български патриотизъм, този който е изповядвал Левски, не е да се увиваш в руски знамена, да служиш на чужди интереси, а да схващаш патриотизма и интересите на България като това тя да бъде достоен член на семейството на свободните европейски народи“.

Според него няма нужда от преразглеждане и предоговаряне на членството ни в ЕС, както кандидатът Радев казва. „Трябва да излъчваме на отговорни позиции хора, които са държавници, които са компетентни, силни и знаят как да защитят интересите на България. Нашите интереси да бъдат схванати като интереси на нашите съюзници. Интересите на България са интереси на ЕС и зависи от нас те да бъдат възприети така и да бъдат реализирани. Това означава външна политика“, категоричен бе кандидатът за президент на РБ Трайчо Трайков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12530

4

синя сова

18.10 2016 в 20:03

Перфектни са!Ще гласувам за тях-Трайчо Трайков и Ген.Съби Събев!А ти ,№ 2-от висотата на каква компетентност решаваш,че Трайчо е казал глупост и "манипулация"?Или караш по старото комунистическо правило-"Който не е с нас ,значи е против нас" Нали си даваш сметка ,че със заплахи ще повлияеш един ,два , три пъти ,но накрая получаваш едно "майната ти!"И хората се осъзнавот и гласуват за Трайчо Трайков и Съби Събев!;)

18551

1

Нострадамус

17.10 2016 в 16:19

Измамата "Не подкрепям никого"- подкрепя Цецка Цачева http://nbox.bg/politics/item/37478-izmamata-ne-podkrepyam-nikogo.html%20%D0%9C%D0%BE%D0%BB%D1%8F%20%D0%92%D0%B8,%20%D0%B D%D0%B5%20%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B5%20%D1%81%20%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0%20%D0%BA%D0%B 2%D0%B0%D0%B4%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%87%D0%B5.