Венци Мицов, „Глас народен“: Искаме хората да си знаят правата

OFFNews 02 октомври 2015 в 20:12 3046 1

Хората не си знаят правата, не знаят, че всичко зависи от тях. Това заяви пред БНТ кандидатът за районен кмет на район "Младост" на "Глас народен" Венцислав Мицов. 

Знаете ли кой е районният ви кмет, кои са общинските ви съветници? Не си знаем правата. Нашата цел е да влезем в общинския съвет с малко, но качествени хора и да накараме хората отвън да си търсят правата, посочи Мицов. 

По повод това, че за изборите са се регистрирали 42 702 кандидати за кметове и общински съветници Мицов посочи, че в България винаги има много кандидати за шефове. Много вожд, малко индианец, пошегува се той.

"Това, което ние целим, е да сме свързващо звено между общината и хората. Хората не знаят, че всичко зависи от тях", коментира Мицов.

По думите му един от основните проблеми в България е, че се пести от култура и от образование. 

По данни на КНСБ 60% от учителите в страната са били тероризирани психически и физически. Наскоро се случи и това нападение на учителката в Сливен. Няколко модела рухват. Къде е православната църква? Къде е семейството? Къде е образованието? Това, което се случва, е, че пестим от образование и от култура. Не може един учител да взема по-ниска заплата от един шофьор, категоричен е Венци Мицов.

По повод проблема за интегрирането на ромите Мицов обяви, че в "Младост" този проблем не съществува. 

"Младост е идеален пример за добре интегрирани малцинства. Истината е, че с ромски гласове се печелят избори от 25 годни насам. Нарочно държат ромите в гета и необразовани, защото така са лесно контролируеми. Така им купуват гласовете за 20 лева", обясни кандидатът за районен кмет на "Младост".

"Трябва ни висока избирателна активност. Само така ще се намали влиянието на купения вот. Има и гласове фантоми, което може да се промени с електронния вот", допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!