"Глас народен": Цонев да си наеме адвокат, сигурно е свикнал

OFFNews 24 септември 2015 в 15:26 6291 3

"Г-н Цонев по-добре да си наеме адвокат, а при невъзможност да му се предостави служебен такъв. Нещо, на което той вероятно е свикнал." Това е позицията на ПП "Глас народен" и лидера ѝ Светльо Витков относно изявлението на Николай Цонев от "Нова алтернатива", че е пантетовал имената на три партии - "Патриотичен фронт", "Движение 21" и "Глас народен".

Ето цялото изявление на "Глас народен" относно казуса: 

ПП "Глас народен" е регистрирана по Закона за политическите партии и по право притежава правата върху името Глас Народен.

Това, за което говори Николай Цонев касае търговския закон, а не Закона за политическите партии.

В една демократична държава, всеки има избор дали да прави политика или търговия, но когато двете се смесят е проблем.

Г-н Цонев по-добре да си наеме адвокат, а при невъзможност да му се предостави служебен такъв. Нещо, на което той вероятно е свикнал и да не бърка търговията с политиката - нещо, което в практиката си е показал неведнъж.

В ефира на bTV лидерът на "Нова алтернатива" Николай Цонев обясни, че действията му целели "установяване на справедливост", защото който нямал административен капацитет да си запази името, не трябвало да управлява.

Цонев е изпратил и писмо до председателя на Народното събрание Цецка Цачева, в което я уведомява, че ПФ "нямат право да използват това словосъчетание". Тя му отговорила, че използването на името не е в нейните правомощия. Цонев бе категоричен, че не могат да използват марката "Патриотичен фронт" без негово съгласие и че ако това се случи, ще понесат санкции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!