Николай Цонев взел имената на Патриотите, "Движение 21" и "Глас народен" (видео)

OFFNews Последна промяна на 24 септември 2015 в 07:50 9136 11

Лидерът на партия "Нова алтернатива" и бивш министър на отбраната Николай Цонев запазил името "Патриотичен фронт" и е подал заявление за патент в Патентното ведомство на 30 януари. Той е запазил в Патентното ведомство още "Движение 21" (с лидер Татяна Дончева) и "Глас народен" на Светльо Витков.

Това потвърди Цонев пред bTV тази сутрин.

Според него тези действия, малко преди местните избори, целели "установяване на справедливост", защото който нямал административен капацитет да си запази името, не трябвало да управлява.

Цонев е изпратил и писмо до председателя на Народното събрание Цецка Цачева, в което я уведомява, че ПФ "нямат право да използват това словосъчетание". Тя му отговорила, че използването на името не е в нейните правомощия. Цонев бе категоричен, че не могат да използват марката "Патриотичен фронт" без негово съгласие и че ако това се случи, ще понесат санкции.

За ПФ заяви: "Те не са патриоти, заблуждават обществото. Показаха го и с отношението си към бежанците, и с други неща. Не са си запазили името в съда и Патентното ведомство, следователно нямат достатъчно административен капацитет, за да участват в управлението.

Цонев е запазил името "Патриотичен фронт" в Софийски градски съд на 30 януари срещу 50 лв. и е подал заявление в патентното ведомство. Промишленият дизайн също е запазен на ниво ЕС.

Цонев пратил и писмо до Валери Симеонов и ЦИК. "И виждате, че те не участват в изборите с това име", констатира бившият министър и коментира, че заради действията му на 2 април Народното събрание е приело "закон за Валери Симеонов", който не дава възможност за създаване на партии с идентично име на вече създадени коалиции.

"Грешката и невежеството на Симеонов е, че мисли, че ще създавам партия. Аз нямам намерение да създавам партия "Патриотичен фронт". Аз съм председател на политическа партия "Нова алтернатива" и хората в нея смятат, че патриотите са тези, които обичат държавата си, а не тези, които насаждат етническа омраза."

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов коментира по телефона разговора в студиото с думите:

"Какво да реагирам на тези объркани действия на този човек? Наистина ли сериозно смятате, че този човек може да придобие права, регистрирани 4-5 месеца преди той да регистрира марката. Наистина ли мислите, че той от патриотични подбуди иска да придобие знака на НФСБ? Наистина ли смятате, че не става въпрос за опит за рекет? За пари става въпрос... Тези патенти са абсолютно неоснователни и няма съд, който да ги уважи. Всичко това ми изглежда смешно. За мен той не е почтен. Идвал е в Бургас и е предлагал да се вклини в някаква коалиция. Явно добре е преценил възможностите на партиите, създадени от тв "Скат", но не ми направи добро впечатление и му отказах. Този човек е бил военен министър на България. Опазил ни Господ".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.10 2015 в 11:59

А как бяха съставите в Наказателния кодекс за изнудване?
И който се пробва да попада в категориите им - дали има капацитета да се показва дори в публичното пространство?

24.09 2015 в 19:40

Когато го зовяха „абсолютен престъпник“и лазеше по килима се беше насрал.Сега се осефери и реши да го извади голям,ама той се оказа мек и посран.

24.09 2015 в 14:52

Дали просто не изпълнява политическа поръчка?
Кой ли има интерес само казионни партии да има ?

24.09 2015 в 13:26

ало, кромидчо, а КОЙ патентова "реформаторски блок"?
:)))


айде замълчи малко, че нависоко не само ти се червенее задника, ами ти се виждат и насраните гащички.

24.09 2015 в 12:05

име не може да се патентова бе алооууу

24.09 2015 в 11:28

Мда мирише на политически рекет. От мошенници друго не може да се очаква. Този не една ами 3 запазил, яко е нагъл. Сигурно си е помислил че все някой от трите партии ще му плати или ще му направи услуга.

24.09 2015 в 10:48

Тоя пък кой го е кръстил за - Политик - . Обикновен мошеник. Хванаха го с подкуп за 20 000 евро, но плати още 50 хиляди на адвокати, прокурори и съдии и работата заспа. Къде са Румънските прокурори - има много работа за тях в БГ.

24.09 2015 в 09:22

Плъх и изнудвач.

Точно определение!
Жалкото е, че този индивид е бил МИНИСТЪР на България.
Още по-жалкото е, че не е единствен. И в сегашното правителство има такива министри.
От друга страна, Валери винкела със сменената фамилия си е намерил майстора в лицето на пернишкия артилерист. Сложил му го е с вазелин! На тарикат - по тарикатски. Все пак фронта за спасение на бойко не бива да мисли, че вечно ще минава метър.
Но тоя ТИТАН на правната мисъл, тази ОГЛУШАВАЩА ТИШИНА вспалнята, ТОЗИ ДОКАЗАН ЮРИСТКОНСУЛТ на Мултитруп, Дончева... да прави такива левашки пропуски?! Стана за смях. Коскоджамите адвокат!

24.09 2015 в 09:03

Този защо не е в затвора? Оня прокурор не знам гей ли не е ли, ама беше прав с онова изказване - абсолютен престъпник си е...Още си спомням добре фактурите за 7 милиона долара за оная машина за правене на ламаринени покриви, нашата фирма тогава обработваше документите и митническото освобождаване на контейнерите. Само заради тая тотално безсмислена сделка трябваше да лежи няколко години...Сега какво - почва да харчи парите, които е окрал ли? Противен тип е. Един от многото...

24.09 2015 в 08:45

Жалко типче.