Трайков вбесен, сезира ЦИК, че нямало пари за секция за военните ни в Афганистан

OFFNews 21 октомври 2016 в 12:15 8436 19

Вече четири дни чакам някой отговорен властови център в държавата ни да реагира, защото за първи път българските военни в Афганистан няма да могат да гласуват на президентските избори.

Това написа във Фейсбук кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков.

"Твърдението, че било скъпо да има избирателна секция там е възмутително, когато става дума за граждански права, а ЦИК се аргументира именно с това. Не знам защо Централната избирателна комисия се изживява като финансово министерство. Значи тези хора могат да рискуват живота си за нас, но на България й е скъпичко да им даде възможност да използват правата си", пише Трайков.

"Същите войници и офицери охраняваха преди две години - на собствен риск - президентските избори в Афганистан, а ние тук отвратително ги лишаваме от права, заложени в Конституцията ни. Вероятно партиите набързо са калкулирали, че техните гласове не са голяма загуба за тях, но е голяма загуба за демокрацията и достойнството на страната ни",. възмушава се кандидатът за президент.

"Изненадан съм, че при толкова много кандидат-патриоти и при наличието на висш военен, имащ желание да стане главнокомандващ, се мълчи по този въпрос. Лично аз и ген. Събев сме вбесени от подобно срамно мълчание. Ще имам грижата юристите на РБ да подадат жалба пред ЦИК", категоричен е Трайчо Трайков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12530

16

синя сова

21.10 2016 в 22:49

Професоре,знам,че Конституция се пише с главна буква!Грешката ми е заради бързината!Но ти явно не зачиташ Конституцията на РБ.Лоша или добра,това е действащата Конституция на Република България и всички са длъжни да спазват нейните закони!Включително и вашата мутра-мин.предс.трябва да спазва законите,но явно,че това нещо не му се отдава.

12530

13

синя сова

21.10 2016 в 17:36

"професоре"-да си чувал случайно,че в България има действаща конституция ,има закони за правата на българите,които трябва да се спазват!Но след ,като мутрата -премиер направо МАЧКА законите,какво да очакваме от гербарите и техния ошашавен електорат...След,като 3 дена коментираме простотиите на баба цоцолана на нещото наречено дебат,а умния и достоен човек Трайчо Трайков ,го наричат "тъпото",ясно е ,че гербарските тролове са излезли вече от кожата си!Те усещат ,че баба цоцолана е "бита карта".А мутрата -премиер иска да я замени с Плевнелиев защото имал много опит в политиката!Хайде тъпаци ,пишете минуси ,това ви остава :)