Трайков: Ако Цачева ме подкрепи на втория тур, не всичко е загубено

OFFNews 21 октомври 2016 в 22:16 26177 22

Ако Цецка Цачева ме подкрепи на втория тур на изборите, ще знам, че не всичко е загубено. 

Това обяви пред БНТ кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков. 

Той посочи, че е бил разочарован от дебата между кандидатите на ГЕРБ и БСП Цецка Цачева и Румен Радев. 

Цачева се сложи на същото място, като Радев. Те не могат да бъдат алтернатива един на друг или на всички останали, посочи Трайков. 

„Кампанията не е инструмент за партийно преброяване. Хората, които са избрани от една политическа сила на каквато и да е позиция трябва да помнят, че те отговарят за честта и достойнството на хората, които са гласували за тях. Аз не споделям изразните средства, но бих се подписал под същността на думите на Радан Кънев към премиера“, коментира още Трайков в отговор на въпрос на водещия. 

В отговор на въпрос дали ще бъде "президент - ястреб", ако спечели изборите, Трайков подчерта, че не обича орнитологичните квалификации, и не би искал България да е кокошката от руската поговорка "Кокошката не е птица, а България не е чужбина".

Той каза още, че противопоставянето на това дали сме верни на Русия с това дали не сме верни на Турция е от времето на Руско-турската война, като допълни, че Москва и Анкара отново са в добри отношения. 

"Русия и Турция вече са най-големите приятели. Да не би правилният подход за приятелство с Русия е да свалиш руски бомбардировач?", каза той. 

По повод отстраняването на бивши министри на БСП и започнатите проверки за АЕЦ „Белене“ Трайчо Трайков заяви, че не смята това за реверанс от страна на премиера Бойко Борисов, но го оценява като правилен ход - "така на Борисов няма да му се наложи да дава обяснение защо ги държи".

Нито с телени огради, нито с патриотарски възгледи мафия не се бори. Както досега властта не е успявала да се справи с трафика на наркотици и проститутки, така и сега не успява да се справи с "новата продуктова линия" - каналджиите. Затова решението е в базова промяна на системата за правосъдие, обяви той.

Според него до момента нито един президент на страната не е демонстрирал пълната сила на държавния глава - да е истински водач на страната. Той подчерта още, че е било грешка на ГЕРБ да не издигне кандидатурата на Росен Плевнелиев за нов мандат. 

На въпрос за това какви биха били отношенията им с Борисов, ако стане президент, като се има предвид, че той го е уволнил, Трайков посочи, че политиката в България се гледа прекалено много през призмата на личните отношения, а това не трябва да е така. 

Кандидатът за президент на РБ коментира и изборите в САЩ и конкретно кандидатурата на републиканците Доналд Тръмп. 

По думите му неговата поява на политическата сцена и поведението му са олицетворение на феномена на постистинния политик - политикът, за който истината няма значение, дори и да изречеш лъжа и те хванат веднага, вече няма проблем.

Политиците винаги са лъгали, но досега, когато са ги хващали, са поемали отговорност, подчерта той и допълни, че в България сме предугадили тази тенденция, вместо тепърва да я следваме.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

22

Black Hex

25.10 2016 в 11:04

"Вместо да слагате чафка на празното квадратче "Не подкрепям никого"-гласувайте за Трайчо Трайков!"


Аха-ха-хаххх! някой ме копира грозно и тенденциозно!
Та да повторя:
Вместо да слагате чавка на празното квадратче, което тук ще се брои за РЕАЛЕН ГЛАС, но при парламентарните избори НЕ, защото седерастите, шорошорастите и обикновените десебарски подлоги няма да могат да прескочат 4% бариера и ще отпаднат ЗАВИНАГИ, та вместо това
вземете и нарисувайте един голям, надървен, с набъбнали вратни жили... трайчо. С дебел фулмастер по цялата дължина на бюлетината!
А ако все пак сте нежна и чувствена жена и се срамувате от този... трайчо и не искате да рисувате просто напишете с големи букви: ДГД!
Успех!
И винаги за... трайчо!
По цялата бюлетина, отгоре до долу!
:)))

12530

19

синя сова

22.10 2016 в 21:30

И така,Трайчо да бъде!Вместо да слагате чафка на празното квадратче "Не подкрепям никого"-гласувайте за Трайчо Трайков!Стига сме си разпилявали гласовете си по малоумници и скрити и явни комунисти!

11751

16

Big Smile

22.10 2016 в 12:01

Троловете получават полюции....
Viva Maduro!