Цветанов и Вълнев: Има страхотна енергия за промяна в област Русе

OFFNews Последна промяна на 27 март 2021 в 11:08 668 0

Председателят и зам.-председателят на ПП „Републиканци за България”, с кандидатите за народни представители от Русе откриха офиси на партията в Борово и Сливо поле. По-късно в Две могили проведоха среща с кмета на общината Божидар Борисов. 

Впечатлението, с което останаха Цветанов и Вълнев е, че има страхотна енергия за промяна у хората и припознават Републиканци за България, като единствената алтернатива на статуквото на територията на област Русе.

Върховенството на закона е една от основите в секторните политики на Републиканци за България. Намаляването на политическата квота във ВСС, намаляване на мандата на главния прокурор и закриване на Специализирания съд, това са само част от решенията залегнали в управленската програма на партията. 

„В последните две години виждаме системен подход за подчиняване на част от бизнеса. Ние категорично се противопоставяме, защото предприемачите, осигуряващи работни места трябва да бъдат подпомагани, а не спирани. Това става и чрез реално въвеждане на електронно управление”, каза Цветанов. 

Поставяме си за цел в края на нашия мандат да осигурим електронно гласуване, защото това е единственото противодействие на контролирания вот и възможност всички българи по света да се възползват от конституционното си право. Затова призоваваме всички граждани да отидат да гласуват. Със създадения хаос в момента управляващите целят ниска избирателна активност. Обръщам се към всички русенци да бъдат смели, да бъдат активни. Не мога да повярвам, че съм принадлежал към партия, която в началото имаше идеи, плурализъм и никога не сме искали институциите да бъдат използвани за политически натиск. Русенци имат добрата алтернатива с „Републиканци за България”, каза Цветанов. 

По думите му в условията на пандемия, малкият и средният бизнес се нуждаят от подкрепа и Републиканци за България ще им я осигури. За сегашната здравна криза той посочи персонално здравния министър и министър-председателя, който му е разпореждал какви мерки да се вземат. 

След изборите Републиканци за България ще предложи актуализация на бюджета, защото приходната част е намаляла, а разходната се увеличава безконтролно. 

Цветанов изрази мнение, че противопоставянето между институциите на трябва да спре, затова ще предложат свикване на Консултативния съвет за национална сигурност. „Необходим е политически консенсус за излизане от кризата”, смята председателят на Републиканци за България. 

„Българското правителство знаеше, че има проблем с организирането на изборите, точно затова неглижирането на Консултативния съвет при президента и тази конфронтация в момента обричат демокрацията в страната. С ниската избирателна активност те искат да си гарантират статуквото”, допълни зам.-председателят Вълнев. 

Според него държавата трябва да се погрижи за дребния и средния бизнес, който е гръбнакът на българската икономика. Именно затова и партията предлага въвеждането на патентен данък за малкия бизнес. 

„Не може в едно кафе, с две маси в някое село, да влизат данъчни и да му пречат да работи. Плаща си патента в началото и работи спокойно”, заяви Вълнев. 

Зам.-председателят е на мнение, че плоският данък трябва да остане, защото това е добро условие за външните инвеститори. Трябва обаче да се подобри цялостният бизнес-климат. 

„Държавата трябва да помага и да насърчава по всякакъв начин външните инвеститори, което няма как да стане със сегашните управляващи”, каза още Павел Вълнев. 

По-късно към русенския отбор на Републиканци за България се присъедини и волейболистът и водач на 25 МИР-София Боян Йорданов. Когато работата и спортът вървят ръка за ръка, успехът е гарантиран. 

Парламентарни избори 2021

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови