Цветан Цветанов: Страхът си отиде. В тази надпревара сме равнопоставени

OFFNews Последна промяна на 24 юни 2021 в 12:24 558 0

Снимка Републиканци за България

„Страхът си отиде. Огромен страх у хората, особено в т. нар. смесени райони. Няма ги репресиите срещу предприемачи и хора от администрацията да работят само за една определена политическа формация. Чувам го от много хора на срещите си с тях: сега ще гласуват за „Републиканци за България“. В надпреварата за 46-то Народно събрание сме равнопоставени,“ каза в Разград председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов. В столицата на Лудогорието той представи листата на партията за изборите на 11 юли.

„За мен е голяма чест и удоволствие, че за два месеца успяхме заедно да направим един изключително силен отбор от млади, енергични и неизкушени доскоро от политиката момчета и момичета. Убеден съм – това е потенциалът, който може да бъде развит и за бъдещето на Разградска област“, оцени кандидатите Цветанов. Според него те могат да увлекат хората да гласуват на 11 юли, с №21 в интегралната бюлетина. „В 2021-ва година, на 21-ви век“, прогнозира председателят на партията.

Водач на листата е Джейхан Хюсеинов, инженер по биотехнологии, 38-годишен, роден и израснал в Разград. В момента е в частния сектор. Джейхан призова хората за гласуват за тях, защото тогава ще може да се изгради държава с правила. Втори в листата е Сергей Русев, занимава се с животновъдство, а третата и четвъртата са Нигяр Рашид и Сюзан Исмаилова, също представители на частния сектор. „Предлагаме решения, които да обединят всички участници в политическия живот на страната. Обратното на това, което  виждаме – омраза към политическия опонент,“ започна представянето на програмата на Републиканци за България Цветан Цветанов. Според него партията стъпва на многообразието на етносите у нас, но като напълно равнопоставени. И това дава по-добрия хоризонт за развитието на страната. Обсъждането на това – българин или турчин ще е водач на листа, Цветанов определи като много некомфортно за него. Защото важен е не произходът, а качествата и потенциалът на човека. Но и секторни политики може да обединяват хората. На това отново залагат Републиканци за България.

Първата е електронното управление като гарант за прозрачност на управлението и ограничаване но корупцията. „В момента в страната се предлагат 38 000 административни услуги и това трябва да бъде прекратено, защото е убийствено за бизнеса, товари всеки гражданин у нас и храни огромна администрация“, категоричен е Цветанов. А актуализацията на пенсиите минава през актуализация на бюджета, нещо, което не успя да стори 45-то Народно събрание. Сред приоритетите на Републиканци за България е и подкрепата на микро, малкия и средния бизнес, чиито представители са и хората в разградска листа.

Единственото нещо, което Републиканци за България не биха направили, е да променят евроатлантическия курс на страната. Очакванията на председателя на Републиканци за България за следващия парламент са да има ясни приоритети: актуализация на бюджета; максимална подкрепа за всяко едно правителство и помощ от всеки с международните му
контакти в Европейския парламент или Европейската комисия, за по-бързото одобряване на Плана за възстановяване и устойчивост.

В Разград бе и водачът на листата в Русе – 28-годишният Петър Дяков. Цветан Цветанов прогнозира, че той, водачът в Разград Джейхан Хюсеинов и временният областен координатор Октай Джафер могат да изградят мост за сътрудничество и подкрепа между двете съседни области. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови