Quantcast

ЦИК с опит за измъкване от "Армеец": Поискахме 145, а не 19 преброители преди седмица

ОFFNews Последна промяна на 26 октомври 2015 в 20:42 3370 1

Централната избирателна комисия опита да си измие ръцете от хаоса в организацията при преброяването на бюлетините в София, при който около 5000 души са затворени близо 24 часа в залата.

ЦИК заяви на пресконференция, че преди седмица е поискала в столицата да бъдат назначени още 136 членове на Общинската избирателна комисия в помощ на 19-те, които в момента едвам смогват с преброяването на бюлетините, но това не е станало.

По-рано днес ЦИК реши да предложи на МС членовете на избирателните комисии, затворени в "Армеец", да получат повече пари и почивен ден.

Те също така пратиха свои сътрудници в залата, за да помогнат в преброяването. Самите членове на ЦИК обаче имали твърде много работа, за да идат сами на мястото.

Припомняме, че от снощи ситуацията в зала „Арена Армеец“, където секционните комисии предават протоколите си, ескалира. Една жена дори пометна, а още 6 човека са в болница.

Около 5000 членове на комисии се намират все още в залата. Вратите са заключени, а напрежението нараства. Хората вътре скандиарт "Убийци".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.10 2015 в 20:54

Преди седмица не съм чел някъде да са искали още преброители, но дори да са искали ми се струва че само седмица преди изборите е абсурдно малко време. Сякаш в ЦИК за пръв път организират избори. Некадърници.