ЦИК отхвърлила сигнала за билбордовете на „Атака“, без да го провери

ОFFNews Последна промяна на 14 май 2014 в 20:16 3370 7

Централната избирателна комисия не е проверила фактите от сигнала срещу билбордовете на „Атака“ за незаконна предизборна агитация, преди да го отхвърли, обявиха от "Протестна мрежа".

Днес ВАС даде начало на делото по отхвърлената жалба на "Протестна мрежа".

Съдът ще трябва да се произнесе дали ползването на образа на Волен Сидеров, като лидер на партия и водач на листа за предстоящите избори, върху общите билбордове на ТВ Алфа и националистката партия представляват скрита агитация.

От показанията на свидетелите стана ясно, че ЦИК не е разпоредила проверка по представените в сигнала доказателства, преди членовете й да вземат решение по жалбата на Протестна мрежа.

Адвокатът на жалбоподателите Милен Шопов представи пред съдебния състав и извадка от ел. регистър на Съвета за електронни медии, според която телевизията е регистрирана като “Алфа ТВ” и в нейното име не присъства думата “Атака”.

“Не е налице основание името на партията да се поставя върху рекламни материали на телевизия, от което е очевидно, че става въпрос за партийни агитационни материали, а не за рекламна кампания на медия или на медийна услуга”, каза юристът.

Адв. Шопов изтъкна, че предизборна агитация не означава непременно материал – от какъвто и да е вид, който задължително съдържа призоваващ към подкрепа текст.

„ЦИК твърде буквално, а и очевидно неправилно тълкува разпоредбата на § 1, т. 17 от ДР на ИК, като заявява едва ли не, че няма ли текстов призив за покрепа и/или гласуване, няма агитация по смисъла на ИК”, каза той.

Представляващият Протестна мрежа юрист пледира пред ВАС за връщане на сигнала за ново разглеждане от страна на ЦИК или решение по същество.

Очаква се ВАС да се произнесе най-късно до утре.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.05 2014 в 14:28

Много ги е яд соросоидите че националистите са силни. И колкото повече плюете толкова по силна става АТАКА

15.05 2014 в 12:08

pro.ФЕС or bаllk-anal-sky

хахахахахахаха

15.05 2014 в 09:59

До Балкански:

Ахахахах :) Весел си!

15.05 2014 в 09:33

Волен е железен. Дано стане евродепутат да вбесява еврогейците на място.

14.05 2014 в 21:18

... индивидуална жалба за нарушени права
пред Омбудсмана... и така неколко стотици хиляди жалби след съдебния прецедент... и това е начина с тея дрОгаре!

... почвайте ги!!!

... хахахахахаха

... по същата схема и тея дето лъжат през телевизора, особено "социолозите"...

... хахахахахаха

14.05 2014 в 20:40

„Всяко дете има право на закрила срещу въвличане в политически, религиозни и синдикални дейности”, категорични са от Национална мрежа за децата....”
Мииии... СИГНАЛ....
Току-що в клип на атака по БНТ1 волен пак и пак...
Въвлича...
Еййййй евроПЕЕЦо волен, спри се бре!

14.05 2014 в 20:19

То им беше през оная работа за злоупотребата с лични данни при регистрацията на партиите, с едни билбордове ли ще се занимават.