Светослав Витков: Унищожаваме едно чудовище, но е напът да се появи ново

OFFNews 06 юли 2021 в 17:37 3039 2

„Най-големият проблем, който съм видял за тези 11 години откакто се сблъсквам с българската политика е, че унищожаването на едно чудовище ражда ново чудовище. Причината е, че голяма част от българските избиратели търсят месията, някой, който да им оправи проблемите, а в същото време залагат на симпатия.“

Това каза лидерът на ПП Глас Народен Светослав Витков пред БНТ.

„В политиката симпатии няма. Избирателите трябва да познават миналото на политиците, да знаят какво е направил, какво е работил, какво е постигнал. Да не слушат и „незивисимите експерти“, защото в политиката такива няма. Експертите са платени и тяхното мнение зависи от парите, които получават. Бих посъветвал гражданите да внимават за кого гласуват, защото днес един е страшен и е чудовище, но има предпоставки утре да се появи същото чудовище като него“, допълни още Витков.

Той директно призова да не се гласува за стари партии. „Не гласувайте за хора, които са били във властта, упражнили са я по най-бруталния начин и са ни довели до тук. Трите партии на статуквото – БСП, ДПС и ГЕРБ, с годините доказаха какво могат и какво правят и за тях просто не трябва да се гласува.

Кои обаче са партиите на промяната? Г-жа Манолова, която беше острието на БСП? Тя вече е с измито лице, след като ГЕРБ я направиха омбудсман, а тя сега е против тях. За малко да стане кмет, евала! В същото време това е един човек, който е в политиката 25 години! Това не е ново лице! Или ген. Атанас Атанасов?! Много бързо забравихте режима на Иван Костов и какво направи Атанасов през това време. Той беше съдия-изпълнител на режима на Костов! Това много бързо се забрави, особено от младите, защото покрай гей парадите им е весело. Да, на вас ви е весело, но ние помним!“, каза лидерът на ПП Глас Народен.

Помолен за коментар на действията на служебното правителство Светослав Витков каза, че пиарът е хубаво нещо. „Подкрепям инициативата да се действа, но трябва да има резултат. Китайците са казали: „Най-доброто управление е краткото!“ В краткото управление, ако не се вземат конкретните мерки, а не само да се говори кой какво бил направил и какви сведения имат. Като имате сведения, къде са хората, които са отговорни?“, попита той.

В отговор на въпрос кой е най-спешният проблем за решаване в България, Витков заяви, че всички проблеми са спешни, но „спешността във вашата работа не означава неорганизираност в нашата“.

„Проблемите дотолкова са нараснали, че не могат да се решат с магическа пръчка. Най-големият проблем е нашият манталитет, защото през годините често виждам хора, които са срещу корупцията до момента, в който не постигнат желан пост, чрез който могат активно да се включат в нея“, каза Светослав Витков.

По думите му този манталитет може да бъде преодоляно чрез образование. „Всички ни се смееха през 2013 година, когато настоявахме да се увеличат парите за образование и да се направи дългосрочна програма, която да бъде следвана от всички правителства. Вижда се обаче, че този проблем става все по-голям. Работи се на парче. С всеки нов министър се започва отначало. Това е проблемът! Образованият човек не може да бъде залъган с обещание за заплата от 1000 лв., защото първото нещо, което ще попита е откъде ще дойдат парите. Политическото образование е първата предпоставка за обединение на обществото и за промяна на мисленето“, каза още Витков.

Той пожела на избирателите да гласуват не по симпатии, а с разум и образование.

ПП Глас Народен с номер 20 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Предизборна публикация

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4164

1

Egocentric Eccentric

06.07 2021 в 19:22

Никога не ставай Светльо Витков
Никога, дори да имаш власт
Дори да нямаш нищо
Пак имаш своя глас
Никога не ставай Светлцо Витков
 
X

Да помогнем на украинските деца!