Симеон Славчев: ПП МИР ще спре подмяната в България

OFFNews 29 юни 2021 в 11:07 922 0

ПП МИР (Морал, Инициативност и Родолюбие) ще спре подмяната в България и ще допринесе за истинската промяна в политическия, икономическия и социалния живот в страната. Това заяви в студиото на "Денят започва" по БНТ председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

"ПП МИР си поставя две основни цели - да спре подмяната и да направи истинската промяна в България. Някои от партиите на протеста се представят като част от промяната, но те всъщност са част от статуквото. Те откраднаха справедливия граждански лозунг "Мутри вън". Този лозунг означава всички физически, икономически и политически мутри на прехода - вън, а не това, което наблюдаваме като действие на една определена коалиция, която подмени справедливия граждански протест", заяви още Симеон Славчев.

Той заяви, че водещото и различното при ПП МИР е извеждането на експертите на преден план при реализирането на всички политики.

"Повече от 90% от листите ни са от гражданската квота. Аз обикалям навсякъде в страната и всеки, който е видял нашата програма и лицата, които ще я реализират, казва, че застава на 110% зад тях”, заяви още лидерът на ПП МИР Симеон Славчев.

Той изтъкна, че една от първите политически победи на партията е въвеждането на машинното гласуване.

"МИР е нова партия, на 2 години, но вече имаме зад гърба си сериозна политическа победа - провеждането на честни избори чрез машинното гласуване. Ние бяхме първите, които застанаха зад националната кауза за провеждане на честни избори и успяхме. Втората крачка е въвеждането на електронното гласуване. ПП МИР направи симулатор за машинно гласуване, защото голяма част от българските граждани не знаеха как се гласува машинно. Симулаторът дефакто е един прототип на електронно гласуване, което задължително трябва да се случи в България", заяви още Симеон Славчев.

Той допълни, че доказателство за успешната работа на машинното гласуване е частичният местен вот в Благоевград, където няма нито една жалба и нарушение при провеждането на изборите.

Симеон Славчев представи идеята на ПП МИР да се направи веднага след изборите национална кръгла маса, където ще бъдат поканени всички национално отговорни партии и граждански организации, за да се набележат всички важни политики и приоритети за развитието на България в дългосрочен план и да се търси политически и обществен консенсус по тях.

Симеон Славчев каза, че една от най-важните цели за ПП МИР е България да има работеща икономика и затова партия МИР предлага въвеждането на доказания немски модел на социално-пазарното стопанство.

"Партия МИР предлага то да стане икономическа основа на българското общество, защото прилага едновременно два основни принципа - на свободата и на справедливостта. Чрез принципа на свободата се дава от държавата инициатива и възможност на бизнеса да се развива и да реализира своя потенциал. Чрез прогресивното данъчно облагане справедливо ще се разпределят събраните пари в бюджета за образование, здравеопазване и сигурност, които са трите стълба на държавността. Социално-пазарното стопанство е доказан работещ немски модел, който е изведе Германия от тежката криза след Втората световна война и я превърна в силна социална и индустриална държава. Чрез този модел ще успеем да изкараме България от кризата и тя ще има работеща и устойчива икономика", заяви още лидерът на партия МИР.

Симеон Славчев съобщи, че основните приоритети на партията са развитието на туризма, селското стопанство и транспорта и инфраструктурата, както и високите технологии и чистите производства. Във всички тези сектори България има уникални дадености и те не се използват ефективно, заяви още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови