Симеон Славчев, ПП МИР: Гласувайте без страх и машинно!

OFFNews 01 април 2021 в 09:59 948 0

Гласувайте без страх и машинно. За това призова председателят на ПП МИР Симеон Славчев по време на онлайн дискусия с граждани, в която отговори на въпроси на българи както от цялата страна, така и извън граница. Онлайн срещата на лидера на ПП МИР и водач на две листи съответно в 23 многомандатен избирателен район в София и във Велико Търново се излъчваше на живо в социалните мрежи.

"Не се страхувайте и гласувайте машинно, защото само така гласът ви няма да бъде подменен. В тъмната стаичка в изборната секция всеки един от нас е сам със съвестта си. Не вярвайте на политиците, които ежедневно ви говорят през телевизорите и ви гледат през билбордовете. Те не се интересуват от истинските проблеми на българите и доказват вече 30 години, че не искат и не могат да ги решат. Промяната в България започва от 4 април и зависи от всеки един български гражданин", заяви по време на онлайн срещата си с граждани Симеон Славчев.

Един от повдигнатите въпроси по време на срещата беше за защитата на българските домове от посегателства и използването на лично оръжие. Председателят на ПП МИР каза, че държавата трябва да бъде гарант на хората срещу кражбите и посегателствата на граждани и изтъкна, че едно от планираните действия на ПП МИР е промяна в Закона за частната охранителна дейност, която ще позволи формирането на доброволни отряди за охрана на българските градове и малките населени места от кражби и нарушения.

"Нито една партия не казва откъде ще дойдат приходите в държавата. Само ПП МИР има ясен план как България да се измъкне от икономическата, социалната, демографската и моралната криза, в която се намира. Рецептата за това е въвеждането на доказания немски модел на социално-пазарно стопанство, който ПП МИР предлага да стане основа на българската икономика. Чрез неговото налагане България ще стане силна социална и индустриална държава, с високоефективна работеща икономика", така отговори лидерът на ПП МИР Симеон Славчев на въпрос на гражданин.

Основен приоритет на ПП МИР е превръщането на България в целогодишна и високоплатена туристическа дестинация. Славчев подчерта, че страна ни има уникални природни, културни и исторически дадености за това, които в момента не се използват пълноценно. Основен акцент Славчев постави върху минералните извори в България, които според него могат много ефективно да се използват за развитието балнеолечение и медицински туризъм.

"За нас от ПП МИР развитието на селското стопанство трябва да стане основен приоритет на държавата като експортен отрасъл, за който страната ни също има дадености и дългогодишни традиции. Целта на ПП МИР е да се възроди селското стопанство и то освен да задоволи с хранителни продукти нуждите на българските граждани, да стане основен износител на българска продукция за евразийското икономическо пространство. Нещо повече – за нас от ПП МИР следващата национална цел на България трябва да бъде присъединяването на страната ни към евразийското икономическо пространство, което не пречи на членството ни в Европейския съюз. Напротив, България има традиции и сериозни позиции на тези пазари, които за съжаление през последните десетилетия бяха загубени. Сега е моментът да си върнем силните позиции на страна, която е един от основните износители на висококачествена продукция. Всичко това ще генерира сериозни приходи в България, ще се създадат много работни места и ще подобри жизнения стандарт на българските граждани", беше категоричен председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

Той каза, че незабавното въвеждане на електронно правителство, дигитализацията и развитието на високотехнологични и екологични производства са също сред основните приоритети на ПП МИР. Славчев подчерта, че това значително ще улесни живота на българските граждани и сериозно ще намали корупцията.

„ПП МИР прие свои етични правила и норми и предлагаме да се изготвят и да се приемат единни обществени етични норми. Етиката регулира обществените и междуличностните отношения и е тази, която определя морала на отделния гражданин да стане общовалиден и да се базира на традиционните ни български ценности. ПП МИР предлага тези общоприети етични правила да станат основа на правовата ни система и на нов Обществен договор, който да се приеме чрез национален Референдум. Смятам, че всеки един кандидат за народен представител трябва да притежава Морал, Инициативност и Родолюбие“, каза още Симеон Славчев в отговор на въпрос на гражданин по време на онлайн дискусията.

Той допълни, че трябва да се въведе етичен кодекс за бизнеса и това също ще окаже благоприятно въздействие върху българската икономика.

По отношение на въпрос за действията на правителството в условията на пандемия Славчев отговори, че ПП МИР предлага да се приеме Закон за управление при кризи, както и да се създаде Министерство на извънредните ситуации и управление при кризи. Това, според Славчев, ще даде възможност не само за по-добра реакция при всякакви форсмажорни обстоятелства, включително и пандемии, но и ще даде възможност за тяхното предотвратяване.

Симеон Славчев беше първият общински съветник в България, който стартира онлайн приемна и всеки месец в продължение на 4-годишния си мандат в Столичния общински съвет отговаряше онлайн на въпроси на жители на София. Чрез онлайн приемната на Славчев бяха решени редица проблеми на София и столичани.

"Бях първият общински съветник в страната, който направи онлайн приемна. Ще бъда и първият народен представител, който ще направи онлайн приемна и чрез нея ежедневно ще разговарям и комуникирам с българските граждани както в страната, така и извън нея", заяви още председателят на ПП МИР.

Накрая на своя онлайн разговор с българските граждани Славчев призова да подкрепят на 4-ти април новото поколение в българската политика.

Парламентарни избори 2021

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!