Съветници на БСП ще дават част от заплатите си за даровити деца

OFFNews Последна промяна на 30 септември 2015 в 18:02 1222 0

"Общинските съветници от БСП, които бъдат избрани в новия Общински съвет във Видин, ще учредят фонд за подпомагане на даровити деца, в който ще внасят 30% от съветническите си възнаграждения."

Това съобщи кандидатът за кмет на левицата инж. Людмил Димитров, цитиран от прецсентъра на партията.

Социалистите призоваха и останалите партии да поемат ангажимента, че техните съветници също ще отделят от заплатите си.

Средствата ще отиват за стипендии на талантливи деца от бедни семейства, както и за подпомагане на участията на видински ученици в олимпиади и състезания.

„Опитът показва, че в града ни има деца с огромен потенциал, който често остава неразвит заради финансови затруднения на родителите им. Не бива да допускаме това и освен, че ще предложим нова местна политика към образованието и децата, освен че ще спрем източването на народни пари от общинския бюджет, ние искаме да участваме и с личен финансов принос”, каза кандидатът за кмет инж. Димитров.

Той обясни, че сред основните приоритетите на кандидатите на БСП е прозрачност при харченето на общинските средства. Една от първите стъпки ще е да приемат Наредбата за прозрачност на общинските разходи.

„Този проект отлежава в чекмеджето на досегашния председател на Общинския съвет Пламен  Трифонов от 2012 г. и така и не стигна до залата. Ако тази наредба беше гласувана, Видин нямаше да стане известен в цялата страна с поръчките си за храните в детските градини”, коментираха социалистите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X