"Борисов е опасен за българския народ и не трябва да бъде премиер"

Симона Костадинова 30 септември 2015 в 14:45 6434 20

Снимка БГНЕС

Красимир Янков

"Бойко Борисов е опасен за българския народ. Решенията, които предлага и разговорите, които води в международен план, водят към тази логика. Той е опасен и не трябва да бъде премиер".

Това заяви депутатът от БСП Красимир Янков по повод решението на правителството да даде зелена светлина чужди изтребители да охраняват небето ни.

"С решенията, които предлага Бойко Борисов, трябва да е ясно, че само на думи търси консенсус. Такъв диалог дори не е искан", заяви депутатът.

Янков изрази мнението си, че премиерът "е решил, че представлява целия български народ, а всъщност не е така". Той припомни, че ГЕРБ са спечелили 32% на предишните избори, когато са гласували малко над 40% от тези, които имат право. "Това са около 15% легитимно представителство от хората, които имат право да избират", заяви той.

Според Янков трябва да се свика Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС), на който да се обсъди предложението чужди самолети да охраняват въздушното ни пространство. По думите му подобно решение трябва да бъде обсъдено с всички политически сили, защото то не засяга само мандата на ГЕРБ, а и "може Бойко Борисов да не е премиер през целия мандат".

Депутатът каза още, че именно премиерът, а не министърът на отбраната Николай Ненчев, носи отговорност за предложението.

По думите му е абсурдно да сме изпаднали в ситуация, в която страната ни да не може да охранява сама въздушното си пространство. На въпрос защо предишното управление, в което участваше БСП, не е направило нищо по въпроса с ремонта на самолетите и купуването на нови, той отговори само, че "бездействието е повече тази година, в която управлява Бойко Борисов".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews